Familie & Relatii

#psihoterapeut Ana Falca # Ana Falca #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, dr Ana Falca, specialist in psihologia cuplului

Expertul Acasa.ro, dr Ana Falca, specialist  in psihologia cuplului

 Fiecare dintre noi isi face planuri, viseaza, construieste un viitor. In familia noastra, cea care a visat mereu am fost eu. Sotul meu niciodata nu mi-a promis nimic, absolut nimic. El doar a stiut sa ma iubeasca, sa ma ajute, sa ma sprijine, sa ma inteleaga, sa munceasca cot la cot cu mine... Impreuna am crescut copiii, impreuna am impartit bucurii si suferinta, lacrimi si iubire, realizari si esecuri. Pe toate le-am depasit impreuna, dar niciodata nu ne-am abandonat unul pe altul. Frumos? Da, asa se pare si asa mi se pare si mie privind in urma mea si neintelegand cand au zburat acei aproape 30 de ani de convietuire impreuna.

Cu vreo 10 ani in urma m-am hotarat sa fac ceva care sa-mi placa mie, dar si celor care-mi vor trece pragul. Asa a aparut Kalina Medical - clinica de chirurgie estetica si psihologie. De multe ori am fost intrebata ce legatura exista intre aceste doua meserii? Depinde cum privesti lucrurile... eu as spune ca este chiar foarte necesara colaborarea chirurgului estetician cu psihologul. Desigur exista si exceptii, dar cum este bine stiut, exceptiile confirma regula.

Am avut cazuri in care am fost solicitati sa facem schimbari ireale pentru anumiti clienti (spun clienti pentru ca am avut asemenea solicitari atat de la barbati, cat si de la femei). Unii, dupa consultul psihologului, si-au revizuit atitudinea, si-au calmat spiritele si ulterior am reusit sa ajungem pe calea cea buna.

Este greu sa ajuti un om agitat, un om nelinistit, suparat pe toti cei din jur si pe el inclusiv. Cand discuti cu o asemenea persoana, iti dai seama ca trece printr-un divort sau sufera din cauza pierderii unui om drag, problemelor si neintelegerilor de la serviciu, nopti nedormite pentru a ingriji copilul sau un parinte bolnav etc. Sunt problemele vietii prin care poate trece oricare dintre noi. Si atunici menirea noastra este sa ajutam pe fiecare in primul rand sa-si revina emotional, in al doilea rand sa-i redam increderea, sa-l facem fericit si apreciat !

Este usor sa lucrezi cu oameni care stiu ce vor, indiferent daca vin la chirurgul estetician sau vin la psiholog. Iti spune clar - asta e problema, ajutati-ma sa o rezolv, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Increderea in noi, in realizarea visului, cooperarea si indeplinirea sfaturilor si recomandarilor contribuie enorm la obtinerea rezultatului dorit.
 

Articole scrise de Ana Falca

  •  
  •  
Dr Ana Falca