Familie & Relatii

#mediator #expert acasa.ro #Dorin Ilie

Expertul Acasa.ro, Dorin Ilie, avocat si mediator

Expertul Acasa.ro, Dorin Ilie, avocat si mediator

Totul se schimba si este in schimbare. Conflictul este situatia tranzitorie spre alta stare, spre alta treapta, spre ceva nou. Conflictul este o normalitate daca este vazut prin prisma dinamicii relatiilor interumane. Oricine este liber sa actioneze la un moment dat altfel, acest lucru creand confuzie, disconfort, dispute partenerului de relatie.

Rolul mediatorului este acela de a ajuta partile din astfel de conflicte sa treaca peste situatia si starea conflictuala, prin generarea si gasirea de solutii pasnice, amiabile, oneste. Interventia mediatorului este necesara ori de cate ori gestionarea si controlul conflictului scapa din mainile persoanelor implicate.

Medierea conflictelor interpersonale a devenit un mod personal de a trai si de a aborda fiecare  persoana pe care o intalnesc, fie clienti, fie prieteni, fie colegi. Pe un fond personal teologic, pe o forma juridica, medierea s-a conturat in persoana mea devenind de cativa ani buni modul zilnic de analiza si solutionare a conflictelor/problemelor relationale.

Medierea este sfatul meu pentru toti cei aflati in varii probleme familiale: conflicte legate de divort (decizia de a divorta sau nu), conflicte cu referinta la concubinaj, conflicte legate de custodia copilului, stabilirea si discutarea unui plan parental, impartirea unor bunuri comune, diverse conflicte relationale.

“Mediate, don’t Litigate”

Articole scrise de Dorin Ilie

  •  
  •  
Dorin Ilie