Familie & Relatii

#independenta femei # dezvoltare personala a unei femei #dezvoltare femei #autocunoastere

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Dezvoltarea personala a unei femei – de la adolescenta la maturitate

De ce e diferit procesul de dezvoltare personala a unei femei fata de cel al unui barbat? Cum vede o femeia dezvoltarea personala? E o stare de echilibru intre ea, femeia, si ceilalti, intre cariera si familie, intre a trai in prezent si a face proiecte pentru viitor. Si noi ca femei incepem sa jonglam inca din adolescenta cu toate elementele din viata pentru pentru a pastra echilibrul.

Cred ca o femeie devine constienta de propria-i identitate si propriile nevoi inca din adolescenta. Si tot atunci incepe efectiv si procesul de autocunoastere si dezvoltare personala.

Cand incepi sa iti dai seama ca nu mai esti si nu mai vrei sa fii doar fiica, inca de pe la 12 ani, iti faci curaj sa iti exprimi deschis personalitatea. Firav, stangaci, usor influentabila de catre mediu si de catre prieteni, incepi sa cresti si sa te dezvolti.

In aceste momente este esential sa fii inconjurata de oameni care sa te inspire, sa ai modele bune de urmat, sa citesti carti si sa faci activitati extrascolare.

Cand devenim majore, teoretic suntem apte sa traim pe picioarele noastre. Practic, suntem speriate si entuziasmate in acelasi timp. Vrem sa ne bucuram de libertate, dar nu stim cum sa o facem eficient. E o lupta in noi. Iar asta este poate prima lectie importanta de dezvoltare personala. Sa facem fata provocarilor „de adulti” cand noi suntem de fapt niste copile speriate.

Pe la 20 si ceva de ani suntem atat de preocupate de cariera, de independenta financiara, incat uitam cu desavarsire de noi. Si de ceilalti. Muncim pana la epuizare, ne asumam roluri care ne provoaca si chiar ne ranesc. Toate astea ca sa ne demonstram noua ( sau la nivel subconstient, parintilor nostri) ca PUTEM. Ca suntem suficient de bune. Si facem asta prin prisma job-ului, salariului, masinii sau casei pe care am reusit cu greu sa o luam cu un credit la banca.

Dar vine perioada lui 30+ , cand brusc, constientizam ca ne-am pierdut pe noi, pe undeva....Vine varsta cand reincep intrebarile despre valori, sensul vietii si DE CE facem ceea ce facem. E perioada in care reincepem intr-un mod accelerat procesul de actualizare- de dezvoltare personala. Si miile de lectii vor veni de la copii nostri, de la iubitii nostri, de la parintii deja batrani, de la colegii de munca sau partenerii de afaceri. E perioada in care parca totul in jurul nostru are mai mult sens ca niciodata. Tine doar de noi sa invatam ceva din fiecare experienta.

Eu, Daniela Irimia, sunt in acest interval frumos de dezvoltare personala. Si pentru ca inteleg foarte bine psihologia umana si nevoile femeilor de a fi sustinute, motivate si apreciate, am lansat proiecul FemeiaIndependenta.ro. Proiect prin care vreau sa ajut un milion de femei sa traiasca conform propriilor lor valori.

Ce va fi dupa 40 sau 50 de ani, pot doar sa banuiesc. Vreau sa cred ca este o alta etapa minunata, in care stim deja sa traim in prezent, sa ne bucuram in totalitate de ce suntem si ce avem. Imi doresc ca toate femeile sa aiba curajul sa traiasca asa cum vor, sa fie independente fizic, moral, intelectual si financiar. Sa poata trai asa cum vor ele, in armonie cu ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea