Familie & Relatii

#echilibru femei #femeile in societate #rol femeie

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Femeia joaca multe roluri in viata ei, este mai intai fiica, apoi sora, prietena si iubita. Pe masura ce ne dezvoltam, devenim si sotii, mame, femei de cariera si gospodine. Se tot adauga diverse roluri pe care le avem in viata noasta si a altora. Si uneori uitam esentialul. Uitam de noi. Uitam ca suntem femei, fiinte umane cu nevoi si dorinte.

Te intreb pe ce loc esti tu, in viata ta? Sper ca esti pe primul loc, ca iti acorzi timp, iubire neconditionata si intelegere.

Vedem in jurul nostru femei care muncesc 10 -12 ore pe zi, pentru o cariera de succes. Sau mame care au uitat de ele, si nu isi gasesc timp nici pentru o baie buna. Sau sotii care se identifica doar cu acest rol si fac totul pentru a fi pe plac unui barbat. Si pe ele le intreb, pe ce loc sunt in viata lor?

Am mai scris despre Stima de sine intr-un articol aici pe site. Pentru ca-ti pastra stima de sine la un nivel bun, ideal ar fi sa nu te definesti printr-un singur rol, ci sa le faci pe toate, atat cat poti de bine. Multitudinea de roluri poate sa puna presiune asupra noastra, ca se asteapta prea multe de la noi sau chiar singure ne setam obiective nerealiste si de aici apar frustrari si stress.

Putem sa le facem pe toate? Putem sa ne asumam atatea roluri? Eu cred ca da, putem! Daca alegem sa prioritizam, sa alocam timp diferentiat in functie de valorile proprii si de nevoile noastre. Cand am lansat proiectul de dezvoltare personala – FemeiaIndependenta.ro , am plecat de la nevoia mea de contributie, dorinta de a ajuta, de a motiva si inspira cat mai multe femei sa se descopere pe ele, sa devina cea mai buna versiune a lor.

Si eu sunt femeie si am propriul meu proces de dezvoltare personala. Am fost si femeia de afaceri care muncea enorm si uita de altceva, am fost si mama care incerca sa faca totul perfect pentru fiul ei. Din fiecare rol am invatat cate ceva, iar cea mai importanta si utila lectie este ca pentru a fi fericita, am nevoie de echilibru. Am nevoie sa fac din toate cate putin. Am nevoie sa invat, sa ma dezvolt, sa fiu in contact cu mine.

Femeia este in centrul societatii si a familiei, femeia este cea care poate sa schimbe lumea in care traim, femeia este cea care formeaza noile generatii. De aici dorinta mea de a vedea cat mai multe femei independente, femei fericite si echilibrate, femei care stiu ce vor si actioneaza pentru a-si indeplini visurile.

Nu sunt o feminista, ci doar o sustinatoare a femeilor. Pentru ca si noi avem nevoie de intelegere, aprecire, suport si recunoastere. Ideal ar fi sa avem toate astea de la cei apropiati. Eu vreau sa nu mai ajungem in punctul de a uita de noi, ci sa ne respectam si sa fim pe primul loc in viata noastra.

Sursa foto: huffingtonpost.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea