Casa

#pereti #dormitor #living #pictura #teme #camera copilului #Expertul Acasa.ro designerul Mihaela Pavelescu

Expertul Acasa.ro, designerul Mihaela Pavelescu: Vreau pictura pe perete! Ce teme sunt potrivite?

Alegerea unei teme si dimensiuni pentru pictura pe perete trebuie sa fie in concordanta cu specificul spatiului destinat. Pictura pe perete innobileaza orice tip de spatiu, il personalizeaza si creeaza o atmosfera armonioasa odata cu celelalte elemente din jur.

Daca spatiile sunt mici, apelati la teme mai aerisite, delicate, cu nuante deschise sau pastelate. Este indicat ca modelele pictate sa reprezinte o treime din suprafata unui perete. 

Pentru pictura peretilor din camera copilului, nu incercati sa aduceti toate personajele animate indragite de copil! Temele pentru camera copiilor trebuie alese in functie de varsta si de temperamentul acestuia, iar scopul acestora este de a-i stimula creativitatea, intuitia, concentrarea, creandu-i un mediu placut si armonis prin forma si culoare. 

Daca ii plac anumite personaje si doriti sa-i faceti o bucurie, alegeti varianta compozitionala cea mai aerisita. Daca nu stiti ce sa alegeti, apelati  la un sfat profesionist si veti lua decizia corecta.

Pentru pictura pe peretele din living sau din dormitor, ca si cromatica, tineti cont de dominanta ce o aveti in jur. Modelul trebuie ales astfel incat sa incadreze armonios elementul principal din camera, spre exemplu, pe peretele ce incadreaza patul matrimonial, canapeaua, fotoliile.

Se poate realiza pictura pe toti peretii dintr-o incapere doar daca incadreaza corect intreaga decorare a interiorului.

Pictura peretilor pentru birouri, spatii publice, baruri, cafenele, restaurante, camera de hotel sau receptii in mare parte se realizeaza pe suprafete mai mari. Nu necesita decat atentie la model, iar scopul este de a crea identitatea si atmosfera, cromatica si stil!

In momentul in care trebuie sa alegeti un model de pictura nu uitati sa luati in considerare: pozitionarea, nuanta si reflectarea luminilor, nuanta si structura peretilor, nuanta si structura elementelor din amenajare si decorare.

Nu putem vedea o pictura abstracta – moderna intr-o pensiune, hotel sau restaurant cu specific rustic. Nu-i asa? 

Mihaela Pavelescu

Fondator concept Creativ decor 

www.creativdecor.com

www.mihaelaartwork.wordpress.com

office.creativdecor@yahoo.com

mihaela.pavelescu@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Pavelescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea