Casa

#amenajari interioare #decoratiuni craciun #craciun #expert acasa.ro # amenajare casa craciun

Expertul Acasa.ro, Mioara Stoenica: Pregateste casa pentru petrecerea de Craciun

Te afli in plina amenajare sau nu esti multumit de cum arata casa ta si resursele financiare nu-ti permit pentru moment o investitie pentru redecorare. Ti-ar placea sa inviti prietenii sau rudele la masa de Craciun, dar….

Este de fapt foarte simplu, problema se reduce la o chestiune de atitudine: asuma-ti defectele interiorului tau. Vei scapa astfel de povara complexelor care te apasa. Cu aceasta degajare, cu putina fantezie si cu umor, poti crea o atmosfera destinsa si primitoare, fara cine stie ce cheltuiala. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa ai parte de niste sarbatori de vis:

1. Invita-ti prietenii seara, mai degraba decat la pranz. La lumina magica a luminarilor, defectele se estompeaza.

2. Scrie un mesaj original pe usa de la intrare – de exemplu initialele gazdelor, „Bun venit“, „Poftiti…“ sau deseneaza un motiv cu mesaj, cum ar fi niste clopotei, o stea, un bradut. Formeaza literele dintr-un fir de sarma si acopera-le cu rozmarin, iedera etc. Atarna si un clopotel si ti-ai impresionat oaspetii de la intrare!

3. E harababura peste tot? Te-au prins sarbatorile in renovare? Ai peste tot cutii de carton, galeti cu vopsele? Grupeaza totul intr-un loc si elibereaza incaperea cea mai mare, unde vei instala masa.

Pregateste apoi un decor original. De exemplu, imprastie fan la intrare si in camera in care instalezi masa, pentru a sugera ieslea. Oaspetii vor intra repede in atmosfera. Nu uita sa pui un cosulet cu mere si nuci langa intrare, pentru colindatori.

4. Lumina lumanarilor este festiva, dulce, intima si plina de sarm. Plaseaza mici sfesnice peste tot. Le poti realiza din borcanele de iaurt sau dulceata din sticla sau din pahare desperecheate, in care pui apa pana la jumatate si lumanarele plutitoare, preferabil albe, deoarece sugereaza eleganta. Daca ai curte, insira-le de-a lungul aleii si la pervazele ferestrelor. Pregateste si niste recipiente cu apa, sa le ai la indemina in caz de vreun accident.

5. Pune la baie, intr-un cosulet, un amestec parfumat din flori uscate si un servet frumos pentru maini. Aseaza sapunul intr-un suport simpatic. Aprinde la toaleta, cu trei-patru ore inainte sa ajunga musafirii, o lumanare parfumata sau arde cateva betisoare cu aroma exotica.

6. Incearca sa pregatesti chiar tu bucatele pentru masa, cu ingrediente proaspete de la piata. Nu este important sa te obosesti facand multa mancare. Spiritul Craciunului nu este neaparat despre mancare si bautura, ci mai degarba despre iubire, fapte bune, speranta, toleranta. O atmosfera calda, o companie placuta, o felie de cozonac delicios, pregatit acasa si un pahar de vin bun pot fi suficente pentru un Craciun fericit.

7. Povestea bradului de Craciun te-ar putea inspira: Obiceiul bradului de Craciun dateaza inca din sec XVI. S-a nascut la Selestat, in Alsacia. La origine bradul era ornat cu mere mici, rosii si simboliza arborele Creatiei. Apoi s-au adaugat cuminecaturi, simbolizand Mantuirea, si trandafiri albi simbol al dragostei lui Dumnezeu si Maicii Domnului. Incetul cu incetul, cuminecaturile au fost inlocuite cu dulciuri (bredle, adica mici prajitui cu anason) si cu flori din hartie. In sec XVIII au aparut luminarelele si in sec XIX, globurile din sticla.

Ai putea si tu atarna in bradut, mere, covrigei, felii uscate de portocale si lamai, bomboane in staniol si de ce nu, fursecuri coapte de tine. Alege modele gaurite, ca sa le pori lega cu panglici. Pune in cuptor mere si gutui: vor raspandi o aroma imbietoare.

Data viitoare ne vom ocupa de decorarea mesei de Craciun si de alte mici detalii care fac diferenta de sarbatori.

Date contact:
Mioara Stoenica
Tel. 0723 376 276
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea