Casa

#veterinar #medic veterinar #pisica #ingrijirea pisici #ghemotoce de blana # veterinar Bucuresti

Expertul Acasa.ro, medic veterinar Nicoleta Simion: Totul despre ghemotoacele de blana la pisica

Formarea ghemotoacelor de blana la nivelul tractusului gastointestinal al pisicii poate determina reale probleme de sanatate. Trecand peste aspectul neplacut al vomei,acumularea in exces a parului poate bloca tranzitul intestinal al pisicii.

Prin toaletarile zilnice, in mod deosebit in cazul felinelor cu par lung, sau in perioadele de naparlire, acestea pot inghiti cantitati impresionante de fire de par. De cele mai multe ori parul inghitit va fi eliminat pe cale orala, prin voma sau prin fecale.

Nu intotdeauna trebuie sa va ingrijorati daca pisica dumneavoastra elimina din cand in cand aceste ghemotoace. In schimb daca observati o frecventa crescuta a vomei asociata si cu aparitia altor semne clinice (lipsa poftei de mancare, constipatie, diaree, vomismente repetate, dar fara expulzarea ghemului de blana) este bine sa apelati la ajutorul medicului veterinar.  

La ora actuala, tunsul felinelor cu par lung a devenit o practica curenta si eficienta, atat in ceea ce priveste aceste neplacute ghemotoace, cat si prin prisma parului lasat in locuinta.

Din fericire, exista si remedii ce va vor ajuta sa aveti un animal sanatos si care reduc frecventa de aparitie a ghemelor de par.

Perierea cu regularitate a felinei indeparteaza eficient firele de par moarte si astfel cantitatea de blana inghitita. In cazul pisicilor cu par lung, perierea zilnica a blanii ajuta de asemenea la prevenirea aparitiei smocurilor de par. De regula aceasta activitate este usor acceptata de catre pisici si chiar placuta.

Hrana special conceputa pentru eliminarea ghemelor de blana; nutritia echilibrata cu hrana premium sau super premium ajuta la eliminarea cu usurinta a parului inghitit si reduce riscul aparitiei problemelor digestive.

Administrarea de laxative cu actiune blanda se face doar la indicatia medicului veterinar.

DR. NICOLETA SIMION

www.vetcareclinic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea