Casa

#amenajare casa #echipa constructori #echipa mesteri #finisaje casa

Expertul Acasa.ro, Marian Stefan, arhitect: Cum ne alegem echipa de mesteri pentru casa. Greseli frecvente

In momentul in care ne apucam de constructia fizica a unui proiect este foarte important ca alaturi de noi sa avem o echipa de constructori/mesteri care sa poata duce la capat lucrarea in conditii optime atat pe plan financiar, cat si ca si executie.
 

In primul rand este foarte important sa intelegem ca, inainte de a ne apuca de construirea fizica a unui proiect, trebuie sa avem lucrurile clarificate pe
hartie. Daca lucrurile sunt neclare in faza de proiectare, sigur vor aparea probleme si in executie.

Tot din faza de proiectare se pot controla costurile unei lucrari si se pot stabili criterii clare pentru alegerea constructorului. De exemplu, daca construim o cladire industriala, ne alegem o firma de constructii care sa fie specializata pe acest tip de lucrare. In cazul in care avem de amenajat un spatiu, ne alegem o echipa de constructori specializata pe finisaje si detalii.

O greseala frecvent facuta de beneficiari, in general, este alegerea unei firme/echipe de constructori care oferteaza cu pretul cel mai mic lucrarea cu pricina. Pretul cel mai mic nu inseamna neaparat si o calitate ridicata a finisajelor si a lucrarii in sine. In multe cazuri, alegerea unui constructor cu
preturi mici duce la o scadere a calitatii lucrarii, ceea ce va duce in final la pierderi de timp, materiale si manopera pentru beneficiar.



 Inainte de a ne apuca de executia unui proiect, este foarte important sa consultam cat mai multe oferte pentru executia ei. Acest lucru ne ajuta in selectarea firmei care se muleaza cel mai bine pe cerintele noastre ca beneficiari si ne ajuta sa ne creem o viziune de ansamblu asupra preturilor atat la manopera, cat si la materiale.


Dupa ce am selectat un grup de firme/echipe de constructori este important sa vizitam cateva lucrari de portofoliu pentru a vedea cum au fost executate si daca pot raspunde provocarilor proiectului nostru intr-un mod pozitiv.

 

Tot in momentul in care facem vizita pe santiere sau la lucrarile de portofoliu mai sus mentionate este bine sa schimbam impresii despre derularea procesului de executie cu fostii beneficiari si sa privim cu atentie modul in care au fost aplicate finisajele, tapetul, gresia, pardoseala si materialele valoroase in general.

Aceste vizite si constatari ne ajuta sa evaluam in timp real echipa de constructori care o alegem si in acelasi timp ne poate ajuta sa evitam situatii neplacute care se pot crea in cazul in care suntem tentati sa facem alegerea nepotrivita in privinta executantului.

Tot in aceasta faza este bine sa acordam atentiei detaliilor din procesul constructiv, mai ales modului in care este organizat santierul, cat de curat se lucreaza si cum sunt protejate anumite zone cum ar fi tamplari, obiectele sanitare sau, in unele cazuri, mobilierul. O echipa care lucreaza curat si ingrijit este si o echipa responsabila, atat de protectia obiectelor existente, cat si de o executie impecabila.



 Ca si concluzie, este este foarte important sa acordam atentie detaliilor si sa punem accent pe lucruri facute cu atentie, nu in graba. In constructii, viteza tinde sa fie mai importanta decat calitatea datorita termenelor stranse de executie, si acest lucru nu este neaparat in beneficiul nostru. In momentul in care ne apucam executia unei amenajari este important sa ii acordam si timpul necesar pe langa o echipa sau firma care sa poata duce lucrarea la bun sfarsit.

Marian Stefan
arhitect
designer de interior
Tel.:
0731.48.04.43
Tel/fax:  0257- 270510
Web: cerbulalbastru.ro
E-mail: cerbul_albastru@yahoo.com
Adresa:  Arad, Str Poetului nr. 1 C
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Marian Stefan