Casa

#arhitect #Expertul Acasa.ro # Marian Stefan

Expertul Acasa.ro, Marian Stefan, arhitect

Expertul Acasa.ro, Marian Stefan, arhitect

Cred ca este important sa calatoresti si sa tii legatura cu oameni sau locuri care pot sa iti stimuleze imaginatia si creativitatea. Din aceste motive am optat ca 3 ani din cei 6 de studiu din cadrul facultatii de arhitectura sa ii fac in Olanda, unde am fost expus la o experienta multiculturala pe care am incercat sa o fructific prin abordarea care o am fata de designul ambiental si arhitectura.

Studii 

  • Facultatea de Arhitectura Timisoara;
  • Gerrit Rietveld Academie Amsterdam - Departamentul de arhitectura;
  • Licenta in Design Ambiental - Facultatea Tibisus Timisoara;
  • Master in Urbanism - Facultatea de Arhitectura Timisoara;
  • Curs despre investitiile imobiliare la Camera de Comert si Industrie Timisoara.

Experienta profesionala 

Internship la platforma de design Platform21, finantata de Banca ING - AMSTERDAM, unde m-am ocupat de relatiile cu designerii care isi expuneau lucrarile in spatiul Platform21, cat si de organizarea expozitiilor de design si stabilirea noilor directii pentru platforma de design. 

Junior Arhitect la o firma de arhitectura si inginerie din Timisoara, unde m-am ocupat de proiecte de arhitectura incepand de la case unifamiliale pana la cladiri de birouri, hale si bloc de locuinte si penthouse. 

Dupa o experienta de patru ani la aceasta firma am inceput sa lucrez pe cont propriu la proiectele de arhitectura, avand colaborari cu firmele Chrom Architecture - Timisoara, Marhitectura - Timisoara si Dragos Mircea Inves. 

Din 2012 pana in prezent am inceput sa lucrez la Cerbul Albastru, unde ofer consiliere in design interior si ambiental si ma ocup de vizualizari tridimensionale pentru unele proiecte. 

Alte experiente si calatorii

Calatorie de studii in Venetia - Italia la Centrul Cultural Roman, excursie castigata in urma unui concurs organizat la nivel de scoala. 

In vara urmatorului an am facut parte din grupul de studenti care a fost invitat la Academia Romana din Roma. 

In urma acestor calatoriii am inceput sa organizez o serie de excursii tematice la Bienala de Arhitectura de la Venetia, Bienala de arta de la Venetia, UIA (Uniunea Internationala a Arhitectilor) - Istanbul, Amsterdam - excursie impreuna cu studentii arhitecti din Cluj, Frankfurt   - targul de amenajari interioare si design HeimTextil si alte excursii si calatorii in Danemarca, Londra, Los Angeles, New York, Las Vegas, Phoenix (Arizona), Grecia, Spania, Florenta, Milano, Napoli, Barcelona, Paris, Viena. 

Am participat si la numeroase workshop-uri organizate de universitati din Olanda si Germania cu subiecte legate de design si posibilitati de creare a unor noi forme de case bazate pe energii regenerabile. 

De asemenea, am luat parte si la un workshop legat de mediul virtual si interaction design in cadrul asociatiei culturale Mediamatic - Olanda. 

Lucrari de portofoliu realizate pana in 2012

 

Date de contact: 

Marian Stefan
arhitect
designer de interior
Tel.:
0731.48.04.43
Tel/fax:  0257- 270510
Web: cerbulalbastru.ro
E-mail: cerbul_albastru@yahoo.com
Adresa:  Arad, Str Poetului nr. 1 C

Facebook: Cerbul Albastru

Articole scrise de Marian Stefan

  •  
  •  
Marian Stefan