Casa

# art deco #stil design #mobilier casa # cum sa amenajezi # deco vintage # cum sa decorezi

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony: Iti plac inovatia, simetriile, oglinzile? Iata stilul de design care ti se potriveste!

Simetria perfecta, liniile ordonate, ordinea, culorile pline, profunzimile? Iti face cu ochiul stilul industrial, dar nu intr-atat incat sa-ti decorezi intreaga locuinta astfel? Iata stilul care ti se potriveste: 

In perioada interbelica, sub influenta dezvoltarii tehnologiei, a luat nastere stilul Art Deco. Multi dintre noi nu realizam poate, insa influentele acestui stil se resimt si astazi, cand stilul nostru de viata este unul alert, marcat de confort, dar si utilitate. Liniile mai degraba drepte decat curbate, simetriile caracterizeaza acest stil care paraseste motivele florale ale stilului art nouveau. Ti se pare complicat? Iata cateva decoruri realizate in acest stil, care ilustreaza simplitatea si care iti vor parea familiare: 

Atunci cand amenajam un spatiu trebuie sa luam in considerare ca este dificil sa pastram un singur stil, curat si ca, mai degraba, putem aduce accente ale uni stil care ne este aproape. De aceea, majoritatea locuintelor moderne sunt amenajate in stil eclectic, adica realizand un melanj subtil al mai multor stiluri de design. 

In ceea ce priveste stilul Art Deco, liniile simple ale fotoliilor, birourile si mesele in linii drepte, aproape industriale, dar totusi cu detalii care sa dea impresia de finete (fie la nivelul materialului folosit, fie la cel al finisajelor), picioarele incrucisate ale masutelor, dar si lampadarele cu abajur simplu, uneori metalic - sunt cateva accente pe care le puteti adauga cu succes. 

De asemenea, oglinzile dau farmec acestui stil. Fie cele mari, sprijinite pe perete, statement, fie cele rotunde create de designerul Jacques Adnet la inceputul secolului trecut, cele decorative, toate pot impodobi cu succes un perete zugravit intr-o culoare pala. 

Un alt element important al stilului care se regaseste si astazi in amenajarile moderne sunt posterele care capata profunzime. Si astazi sunt destul de prezente in decorurile cu aer modern, sub titulatura usor eronata "accente vintage", insa de fapt radacinile lor sunt vechi de peste 100 de ani. Art Deco este momentul cand totul capata profunzime, asa ca  si mobila are texturi reliefate, la fel si exteriorul cladirilor. 

Culorile predominante: gri perla, bleu, alb, culorile pamantului, dar si accente de auriu, metalic. Astazi, cateva colectii ale marilor companii de mobila pastreaza linii din acest stil, insa, mai accesibile si mai usor de personalizat sunt piesele realizate la comanda, in ateliere de specialitate. Puteti cere detalii aici.

Iata cateva exemple de piese de mobilier si decoratiuni care pot fi integrate intr-un astfel de stil, iar pentru mai multe idei si nu numai, va astept si pe DecoVintage:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea