Casa

#decoratiuni vintage #expert acasa.ro #decor craciun #decor casa #decor sarbatori

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony, designer mobila: Decor de sarbatoare pentru casa ta. Idei simple si practice

De Craciun, nu doar masa frumos decorata si bradul trebuie sa transmita emotia sarbatorilor, ci si alte elemente din casa voastra. Iata cateva idei simple si ieftine pentru a avea o casa perfecta de Craciun: 

Coronita pentru usa. Un element de decor imprumutat de la americani, aceasta este usor de realizat chiar de voi. Puteti fie alege crengute de brad pe care sa le decorati cu globuri si fundite stranse intr-un manunchi, fie puteti opta pentru o varianta inedita, cum ar fi coronita din globulete de lemn, vintage. Mai multe variante de globuri, pictate manual, puteti gasi si pe www.decovintage.ro.

Decor pentru ferestre. In interiorul casei, pe pervaz, puteti pune lumanari in sfesnice de lemn, cu patina, sau puteti agata cateva globulete pe manerul de la fereastra. Pe exterior, puteti pune luminite - in special albe - care sa nu deranjeze, dar sa lumineze discret de dupa draperiile grele.  

De asemenea, daca spatiul va permite, puteti lega o crenguta sau o ghirlanda de globuri handmade sau cumparate de la atelierele care lucreaza manual. Efectul va fi uimitor! Daca insa preferati un decor mai "viu", puteti folosi cateva ramurele de la pomul de Craciun pe care sa le legati in mini-coronite. Legati-le cu o funda rosie si casa s va transforma complet!

Terasa calduroasa. Daca locuiti la casa si aveti o terasa cat de mica, puteti amenaja un colt pentru cateva clipe de ragaz, chiar daca temperaturile par sa va descurajeze. O banca (din lemn, nu din metal), un pled calduros si o cana de vin fiert cu scortisoara v-ar putea face ziua mai frumoasa. In plus, daca aveti suficient spatiu, amenajati negresit un mic semineu. Nu va ganditi ca vara nu aveti la ce sa-l folositi! Il puteti transforma cu usurinta in gratar. 

De asemenea, de efect ar fi o galetusa metalica sau o ladita din lemn umplute cu conuri de brad, globuri, crengute si funde. Este un decor simplu, dar de impact. Puteti sa va realizati si propriile "globuri" cu zapada din cateva borcane in care puneti niste bobite de polistiren sau chiar zapada artificala, pe un pat de vata. Iar Bradutii potfi fie artificiali, fie din crengutele de brad ramase dupa impodobirea pomului de Craciun.

Braduti pentru gradina. Daca aveti instalatii de rezerva, puteti impodobi cateva ramuri din gradina. Daca nu, puteti sa va faceti cativa braduti din lemn. Fie ca folositi scanduri pe care sa le pictati, fie ca le atasati in forma unui bradut si in care puneti si cateva globuri, decorul va fi unic.  

Pentru mai multe idei si pentru decoratiuni speciale, realizate si pictate manual, va asteptam pe www.decovintage.ro sau pe pagina de Facebook aici

De asemenea, ma puteti contacta la adresa de e-mail margit@decovintage.ro.

Foto: DecoVintage.ro si LoveItSoMuch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea