Casa

#amenajarea casei #mobila vintage #obloane # decor vintage #obloane lemn # obloane vintage

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony, designer mobila: 3 utilizari uimitoare ale obloanelor vintage

Te-ai gandit vreodata ca obloanele pot avea alte intrebuintari decat cele clasice, de a bloca lumina sa intre in casa sau de a te proteja de zgomot? Iti spun un secret: in mainile decoratorului potrivit, acestea pot face minuni pentru casa ta. Iata cateva feluri in care poti sa schimbi lookul unei incaperi cu o singura piesa: 

Daca ai un oblon vechi il poti reconditiona singur(a) acasa. Singurul lucru pe care trebuie sa il ai vedere este natura vopselei.

Margit Karacsony, DecoVintage.ro

1. Suport decorativ pentru orice camera. Poti agata ghivece cu flori in gradina, poti folosi oblonul ca suport pentru invitatii sau notite ori in bucatarie, unde poti agata atat ustensilele de gatit, cat si flori sau plante uscate.

PONT! Daca ai un oblon vechi il poti reconditiona singur(a) acasa. Singurul lucru pe care trebuie sa il ai vedere este natura vopselei. Astfel, daca este o vopsea lucioasa, pe baza de ulei, trebuie sa folosesti una la fel. Daca este una mata, pe baza de apa, atunci tot una pe baza de apa va fi folosita pentru reconditionare. Ca sa "prinda" mai bine vopseaua, slefuieste-o putin. In cazul in care nu dispui de o astfel de piesa, o poti gasi la magazine de antichitati sau o poti comanda la atelierele care realizeaza mobila pe comanda. 

2. Vintage si util. Poti folosi in decorul casei piese de mobilier care sa includa in realizarea lor obloanele. De pilda, o oglinda, un raft pentru prosoapele din baie sau un cuier pentru rochiile preferate. In aceasta privinta imaginatia nu are limita. Daca piesele respective sunt antichizate, iar la realizarea lor s-a folosit si fierul forjat, poti spune ca ai reusit sa realizezi un decor vintage perfect.

3. Living cu aer romantic. Foloseste obloane de marimea usii sau chiar mai inalte ca atare, pentru a crea senzatia de spatiu larg si a conferime inaltime camerei. Alaturi de canapele confortabile, textile moi si colorate si neaparat veioze retro, poti crea un decor despre care vor vorbi toti prietenii tai. 

4. Dormitor sic, mereu in schimbare. Dormitorul este camera unde petrecem foarte mult timp, mai ales in cazul in care avem niste joburi solicitante. De aceea, este nevoie ca atmosfera creata sa fie una de relaxare, de confort. Obloanele ne ajuta sa obtinem acest efect mai ales ca revitalizeaza o zona considerata "inflexibila" - patul. Astfel, foloseste-le pe post de tablie, alege culori vesele, pastelate, in ton cu restul mobilei. Partea buna: Orice stil de decor poate fi "accesorizat" cu obloane, indiferent daca preferati un dormitor romantic, retro sau modern. 

Mai multe sugestii si fotografii gasiti pe DecoVintage.ro, iar daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati la adresa margit@decovintage.ro. 

Foto: Pinterest


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea