Casa

#decoratiuni #design interior #ornamente casa #design minimalist #stil baroc #texturi

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea, designer de interior: Cum ne alegem decoratiunile interioare - intre baroc si designul minimalist

In momentul in care ne apucam de decorarea sau amenajarea unui spatiu, ne confruntam de multe ori cu decizii legate de stilul sau conceptul pe care trebuie sa il urmam pentru a obtine efectele vizuale dorite. Un proiect de amenajare interioara nu presupune numai conceptualizarea spatiala a unui loc dat, ci si construirea stilistica a decoratiunilor interioare. 

 

Tot ce inseamna texturi, culori, detalii, ornamente si chiar si obiecte decorative amplasate in spatiul dat trebuie controlate cu atentie in momentul in care organizam stilistic o amenajare interioara. Aceste elemente trebuie sa functioneze impreuna si sa comunice cu privitorul intr-un mod unitar, fara sa produca ruperi de ritm sau dezechilibre compozitionale in ceea ce numim camp vizual stilistic. 

O amenajare interioara poate fi conceputa intr-un anume stil care trebuie sa se potriveasca si sa se muleze pe personalitatea si stilul de viata al persoanei careia ii este destinat. 

Un designer de interior trebuie sa stie cum poate aborda o amenajare interioara in functie de clientul pe care il are in fata, astfel, daca avem un client complex, care este meticulos si orientat pe detaliu, putem sa ne construim conceptul amenajarii interioare intr-o directie baroca, plina de detalii si incarcata de simboluri si imagini figurative.

La stilul baroc putem avea multe variatiuni pe marginea aceleasi teme, mergand de la o abordare clasica, in care sa se respecte vechile canoane compozitionale, pana la ce este numit in prezent new-baroc, mai exact o reinterpretare moderna a stilului baroc unde materialele, detaliile si patternurile geometrice flolosite sunt actualizate la "standarde" moderne. 

O alta modalitate de abordare a unei amenajari interioare este stilul minimalist. Unul dintre initiatorii acestui stil a fost arhitectul german Ludwig Mies van der Rohe, care a fost initiatorul celebrului “Less is more“, regula prin care arhitectul si-a definit intr-un mod clar strategiile sale estetice.

 

In minimalism se pune mai mult accent pe structura interna a constructiei adoptandu-se astfel un plan cat mai liber si aerisit reducand structura constructiei la o simpla suprafata de inchidere si compartimentare interior. In ceea ce priveste amenajarile interioare in acest stil putem spune ca suprafata construita devine un fond pentru obiectele de mobilier si cele decorative, acestea devenind centri de interes pentru privitor. In  stilul minimalist, complexitatea detaliilor este estompata, si lucrurile se pot simplifica pana la forme si geometrii bazice. 

 

Pentru a putea aplica aceste metode de design in viata de zi cu zi, avem obigatia ca designeri de interior sa ne cunoastem clientul si obiceiurile sale, fiecare din stilurile enumerate mai sus fiind compatibil cu un anumit tip de persoana si personalitate. 

Date de contact:

Ioana Heredea
designer de interior
Tel.:
0745.25.95.51; 0744.55.55.86
Tel/fax:  0257- 270510
Web: cerbulalbastru.ro
E-mail: cerbul_albastru@yahoo.com
Adresa:  Arad, Str Poetului nr. 1 C
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea