Casa

#amenajare spatii mici #amenjare casa # design casa #mobila living #biblioteca #living

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea: Cum sa decoram un apartament mic si sa avem si spatiu, si confort

Multi dintre noi locuim la bloc la sau in apartamente care nu sunt foarte generoase din punct de vedere al spatiului, si multi dintre clientii nostri au aceasta problema a spatiului insuficient si a modului in care isi pot reorganiza si redecora locuinta in functie de necesitati si dorinte.

Fiecare dintre noi are in minte imaginea locuintei perfecte sau cum si-ar dori sa arate spatiul in care traieste, si una dintre trasaturile comune pe care le intalnim la toti clientii nostri este dorinta de a avea cat mai mult spatiu pentru activitatile zilnice intreprinse in locul in care locuiesc.

Pentru ca sa putem folosi la maximum spatiul in care traim trebuie sa avem in vedere cateva reguli simple, dar care ne pot ajuta in reorganizarea locuintei noastre.

Una dintre regulile de baza pentru a obtine cat mai mult spatiu in locuinta pe care o avem este sa ne definim clar zonele pe functiuni. De exemplu, in momentul in care ne amenajam living room-ul sau camera de zi trebuie sa conturam in aceasta functiuni separate, dar anexe cum ar fi locul de citit, locul de lucru sau locul pentru relaxare.

Fiecare incapere poate acomoda mai multe locuri, un living nu este compus doar din doua canapele si o biblioteca multifunctionala, el este compus din locuri in care ne desfasuram activitati specifice.

In momentul in care ne apucam de o reamenajare a locuintei noastre trebuie sa trecem in revista toate locurile nefolosite si modul in care le-am putea functionaliza. Astfel unele zone pot acomoda mobilier de un anumit tip sau pot deveni locuri cu functiuni noi in functie de activitatile pe care le desfasuram.

Tot la capitolul functiuni este indicat ca noua amenajare sau noul design al apartamentului in care traim sa acomodeze mobila care sa aiba dubla functiune. Acest tip de mobila, care se poate gasi in comert sau poate fi facuta la comanda cu ajutorul designerului de interior, in functie de necesitatile noastre, ne poate ajuta sa economisim spatiu valoros, dat fiind faptul ca pentru doua functiuni distincte avem nevoie doar de un singur corp de mobilier.

Pentru ca lucrurile sa iasa bine, atat pe partea functionala, cat si din punct de vedere estetic, inainte de a ne apuca de orice tip de interventie trebuie sa ne ne cream un sistem organizational pentru locuinta noastra.

Acest sistem trebuie pus pe hartie si in paralel cu el sa ne constientizam toate obiceiurile zilnice pe care le avem pentru a le putea include in designul final al apartamentului nostru.

La capitolul culori-finisaje va trebui sa mergem pe o paleta de culori deschise, care sa creeze iluzia unui spatiu interior mai mare. Culorile deschise si finisajele care reflecta pot crea iluzia unui spatiu mai generos, ceea ce poate fi in avantajul nostru. Tot culorile deschise pot transforma orice tip de spatiu intr-un spatiu pozitiv care sa devina fond pentru restul de piese din amenajarea nostra interioara.

Este bine ca, inainte de a ne apuca de orice interventie asupra locuintei in care traim, sa incercam sa ne imaginam cat mai detaliat tot ce ne dorim de la schimbarile pe care urmeaza sa le facem. Daca ne organizam bine spatiul si respectam regulile de mai sus, cu siguranta ca vom obtine un spatiu generos si confortabil pentru noi si familiile noastre.

Ioana Heredea
designer de interior
Tel.:
0745.25.95.51; 0744.55.55.86
Web: cerbulalbastru.ro
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea