Casa

#Ravase de primavara #tava prosperitatii #An Nou Chinezesc #feng shui

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce este bine sa faci in prima luna a Anului Nou Chinezesc pentru prosperitate

La 8 februarie a inceput Anul Nou Chinezesc - o traditie de milenii in care se sarbatoreste din plin incepand cu “Sarbatoarea Primaverii”, culminand cu "Sarbatoarea Lampioanelor" incununata de seara Anului Nou si finalizand cu "Frestivalul Lanternelor". Toate aceste sarbatori sunt menite sa ne ajute sa analizam reusitele anului care a trecut, sa ne facem planul pentru anul care vine si sa ne pregatim trupeste si sufleteste sa devenim mai buni, mai iubitori si mai intelepti.

Iata ce este bine sa faci in prima luna a Anului Nou Chinezesc:

  • Primele 15 zile ale anului sunt de preferat sa le constientizam ca pe o introspectie a existentei noastre pe pamant. Sa ne aducem aminte de prienteni (si sa-i vizitam), de evenimente frumoase care merita sa fie sarbatorite si, nu in ultimul rand, de stramosii nostri – carora ar fi indicat sa le pomenim numele si sa-i cinstim.
  • Pentru a avea un an prosper putem sa ne folosim de cateva obieciuri traditionale, cum ar fi: oferirea reciproca de cadouri (pot fi inclusive simbolice), conceperea de “Ravase de primavara” -  care reprezinta dorintele noastre scrise cu cerneala neagra pe hartie rosie si apoi expuse la geam timp de doua luni, pentru a se implini.
  • Ar trebui sa avem nelipsita o tava plina cu potocale in centrul casei; acestea reprezentand bogatia. De asemenea, si mandarinele sunt extrem de importante in casa pentru ca ele reprezinta simbolul consacrat al norocului.
  • La fel ca si in traditia romaneasca, ar trebui sa fie nelipsita pe masa "Tava prosperitatii". Din timpuri stravechi, poporul raman a avut pe masa cel putin in prima luna a anului nou toate semintele si fructele oferite de catre Mama Natura: nuci, alune, prune uscate, poame (mere uscate), dulciuri etc…Iata ca si traditia orientala ne spune acelasi lucru: Amplaseaza pe masa “Tava prosperitatii” plina cu bomboane, dulciuri, fructe uscate si seminte, pentru a trage prosperitatea in casa ta si a te bucura de rezultele muncii tale.

Daca vrei sa afli mai multe despre Feng Shui si cum sa atragi bunastarea in cariera sau in viata ta personala, atunci te invit sa participi la workshopul meu de tehnici Feng Shui de pe 15 februarie. Afla mai multe detalii aici.

Sursa foto: juhendaja.ee 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Georgia Deaconu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea