Casa

#ustensile bucatarie #bar #hota #bucatarie #chiuvete #insula bucatarie

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: V-ar surade o bucatarie de chef?

O bucatarie consacrata in principal prepararii mancarii cere functionalitate si creativitate. Cel mai des, acest tip de bucatarii cuprinde o insula sau un bar. Chefii cei mai seriosi petrec aici mult timp, deci prefera sa-si creeze un spatiu unde cei apropiati le pot tine companie, le pot da o mana de ajutor, discuta, observa si degusta din preparatele lor. Ce pasionat de bucatarie nu si-ar dori un astfel de loc extraordinar?

Insula simpla, foarte accesibila

In primul rand, instalarea unei insule in bucatarie necesita suficient spatiu pentru a permite circulatia in jurul ei. Cea mai accesibila este insula simpla, deoarece nu implica exigente tehnice. Este o simpla piesa de mobilier, cu posibilitati de depozitare dedesubt si cu un blat rezistent, care serveste drept plan de lucru.

Insula cu elemente pentru gatit si chiuveta incorporate

Insulele mai tehnice permit integrarea unor elemente pentru gatit, cum ar fi placa ceramica electrica cu mai multe ochiuri sau una/doua chiuvete. In aceste cazuri este necesara alimentarea insulei cu electricitate, eventual gaz, de asemenea trebuie asigurate instalatiile pentru alimentarea cu apa si pentru evacuarea acesteia.

Hota de deasupra insulei

Cea mai spinoasa problema o ridica insa montarea unei hote si rezolvarea evacuarii, ceea ce implica adesea realizarea unui tavan fals.

Ambient si texturi

Intr- o bucatarie de sef se potrivesc suprafetele dure, cum ar fi ciment pentru sol si marmura pentru blatul de lucru. Acestea pot fi indulcite cu tuse mai delicate de: flori, mozaic pentru anumite portiuni de perete, robinete si accesorii retro, manere si butoni simpatici si functionali… Un mobilier din lemn cu patina, deschis la culoare si etajere pentru un sistem deschis de depozitare completeaza frumos ambientul. A avea vesela si ustensilele tot timpul la indemana este esential pentru un sef pasionat si entuziast!

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea