Casa

#amenajare birou #design interior #obiecte decor

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Un birou cu personalitate

Fara a exagera, cred ca cei care au sansa sa intre in fiecare zi cu placere intr-un birou frumos, primitor si cu atmosfera sunt chiar de invidiat. Pana la urma, in destule cazuri e locul in care petrecem cea mai mare parte din zi. Cu atat mai placut sa fii inconjurat de armonie, sa te poti incanta cu detalii, culori si texturi in momente in care simti nevoia sa-ti incarci bateriile pentru a fi mai creativ, mai eficient si mai entuziast in ceea ce faci sau pur si simplu daca vrei sa visezi… Valabil pentru orice meserie…Vizitatorii vor aprecia cu siguranta la randul lor o astfel de atmosfera.
 

Frumosul destinde, devine firesc, iar timpul petrecut la birou capata o alta dimensiune!

Biroul despre care vorbim are privilegiul de a fi parte a unei constructii moderne, Evocasa Selecta, cladire “unduioasa” care se insinueaza frumos de-a lungul Bulevardului Ferdinand, printre cladirile mai vechi din zona. Mentionez ca, in afara de tapet, draperii si sigla, nu s-a facut nicio investitie. Tot mobilierul si obiectele au fost selectate din ce exista intr-o alta locatie, au fost pur si simplu repozitionate si puse in valoare.

Cladirea, de o forma aerodinamica, indrazneata, gazduieste spatiul biroului de avocatura la unul din etajele superioare, cu panorama superba asupra orasului.

Conceptul amenajarii se inspira cu naturalete din universul si spiritul proprietarului, generand o savuroasa combinatie de idei. Spatiul devine expresiv, dar linistitor, confortabil, dar surprinzator prin natura selectiei obiectelor de decor. Ramane insa intr-o nota calma, fara ostentatie, in ciuda unor decoruri care surprind, dezvaluind povesti mai putin obisnuite.

Ca fundal pentru aceste povesti si cunoscand aplecarea spre lectura si dragostea proprietarului pentru carti noi si vechi a fost creat un perete cu o biblioteca “Ex Libris“- tapet in culori neutre (Piero Fornasetti). Intr-o combinatie de real si fictiv, de vis si realitate, cartile din biblioteca “Ex Libris” si colectia de carte veche compun o dulce simfonie in surdina…

Tablouri colectionate cu grija se insira pe pereti ca intr-o mica galerie de arta.

In spatiul principal, o lucrare a pictorului Sorin Ilfoveanu domina un intreg perete: “fara plan secund, totul e pur si simplu… fiecare privitor pleaca cu propria poveste” (cuvintele artistului).

“Vietatile” din acest insectar improvizat sunt, de fapt, maiestre impletituri din rafie si alte paie!

Magicul papusilor woodoo cu fascinatia “magiei albe” sau “magiei negre” sunt doar amintiri din taramuri putin umblate…parca ne-ar aduce aminte ca lucruri pe care le facem sau le spunem se pot intoarce la noi…

Draperiile in culoarea bronzului si micile accente de culoare de pe canapeaua vintage din piele  vin sa completeze decorul spatiului principal. In mijlocul birourilor, o mica “gradinita” exotica sfideaza hartiile, imprimanta si alte obiecte cotidiene care abunda de jur-imprejur.

In sala de consiliu, un leu din bronz plasat pe masa de discutii imprima ritm acestei incaperi, prin atitudinea ferma si sigura. Simbolizeaza puterea, este capabil sa apere… Semnal bun intr-un cabinet de avocatura!

Draperiile intr-o culoare calda imblanzesc lumina zilei si destind atmosfera intr-un mod placut.

 

 

In cuier, o casca de motociclist alaturata robei avocatesti aduce o nota de umor, dar ne dezvaluie si alte lucruri despre posesorul robei…

In concluzie, atmosfera cabinetului de avocatura degaja o usoara aura retro, meditativa, dar si umor si mai ales mare slabiciune pentru frumos!

Sper sa va inspire!

Concept amenajare: Mioara Stoenica
Fotografii: Ionut Marius Plopeanu

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea