Casa

#living #canapea #fotoliu #veioze #lampadare #hi fi

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Solutii practice pentru un living modern

Dintre toate incaperile locuintei, camera de zi, salonul (cum o numesc francezii) sau livingul (termen deja familiar), este incaperea care ne reprezinta cel mai bine. Camera de zi este expresia intens personala, care vorbeste despre felul in care dorim sa ne prezentam lumii si ne valideaza potentialul de a fi diferiti. Fie ca iubim culoarea sau stilul rustic, stilul retro sau glamour, aceasta este incaperea unde ne acordam un moment de relaxare impreuna cu familia, cu prietenii sau chiar cu noi insine.

Confortul, pe primul plan

Indiferent de alegerea pe care o faceti, asigurati-va ca decoratia va convine, ca ea va reflecta personalitatea si ca nimic nu sta in calea confortului.



Husele sunt practice

Daca aveti copii de varste mici, veti prefera probabil sa amanati achizitionarea de mobile mai pretentioase, multumindu-va pentru moment cu huse lavabile pentru canapele si fotolii.

Din nou, culoare

Pentru inviorarea rapida a salonului, folositi culoare, utilizati motive si tesaturi.

De ce nu o schimbare?

V-ati plictisit de mobilele vechi? Poate a venit momentul sa investiti intr-o mobila de designer, o canapea retro sau chiar un fotoliu elegant, care va da un aer proaspat. O incapere se poate transforma incredibil, schimband doar canapelele si fotoliile.

Nelipsitul echipament hi-fi

Luati in considerare necesitatile de depozitare, o masuta joasa pentru cafea si reflectati asupra modalitatii de a va integra echipamentul hi-fi si TV .

Mobilierul “sur-mesure“ (“la comanda”)

Pentru spatiile dificil de amenajat, mobilierul la comanda este solutia cea mai indicata. Daca va permiteti acesta solutie, va puteti procura exact ce va doriti, fara cel mai mic compromis.

Cel putin trei locuri pentru asezat

Mobilierul pentru asezat poate fi dispus in forma de L,  U (ca in imagine) sau chiar circular. Urmariti sa aveti cel putin trei locuri pentru asezat.

Intotdeauna, si un fotoliu…

Adaugati intotdeauna un fotoliu, chiar daca aveti doua canapele. Pentru canapele si fotolii, confortul va fi caracteristica cea mai importanta. Daca aveti o canapea sau un fotoliu peferat, lasati-le pe acestea  sa dicteze ambianta incaperii.

Eleganta

O canapea cu picioare elaborate, este foarte eleganta intr-o incapere mica. Spatiul liber de sub canapea va da impresia de aerisit.

Tot pentru un aer elegant se poate asocia o canapea traditionala, cu o lampa retro si etajere contemporane. Iata un exemplu de a melanja epoci si stiluri
pentru un efect original.

Masute multiple

Mai multe masute mici constituie o buna alegere pentru salon, oferind suficiente suprafete pentru serviciu (cafea, ceai, un pahar cu… ceva).

Iluminatul

Inafara de lumina din tavan, plasati veioze si lampadre pentru un iluminat local, de atmosfera.

Covorul delimiteaza spatiul

Asezati covoare care vor incalzi atmosfera, dar vor avea si rolul de a delimita spatiul.

Frumusetea unei camera de zi rezida in detalii. Folositi obiecte care va plac, pentru a imbogati ambientul. Puneti accentual pe armonie, echilibru si confort!

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea