Casa

#lumanari #masa de craciun #fata de masa #panglici #suporturi farfurii

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ponturi ca sa ai o masa spectaculoasa de Craciun (I)

De Craciun, fie ca este pregatita pentru doua sau mai multe persoane, masa de Craciun trebuie sa fie spectaculoasa, intima si imbietoare. De ajutor iti pot fi recomandarile descrise mai jos, pe care iti sugerez sa le completezi cu ideile propriile, astfel incat sa imprimi la final imaginea stilului tau. Nu-ti trebuie decat un strop de imaginatie si dorinta de a face placere celor pe care ii vei primi in casa ta.

Baza: fata de masa 

In cazul in care nu ai o fata de masa potrivita si vrei sa cumperi ceva special pentru acest eveniment, ti-as sugera sa alegi o culoare inchisa, de exemplu, verde inchis sau nuante de rosu inchis pana la visiniu (ajuta la crearea unei atmosfere intime). Poti folosi si o fata de masa mai mare/lunga ca baza, si un napron patrat deasupra, asezat in colturi. In acest caz poti combina doua culori: rosu stins la baza si verde inchis deasupra sau invers (vesela poate fi alba sau in ton cu fata de masa).

Daca te-ai plictisit de fata de masa pe care o ai, ii poti da un aspect nou: imparte suprafata acesteia in patrate de circa 15 cm cu ajutorul unor panglici lungi si inguste (metraj de la mercerie – catifea sau satin de 1 cm latime, in nuanta fetei de masa). Fixeaza apoi fiecare patrat in colturi, cu margele sau mici perle.

Pe o masa veche din lemn masiv (caldura si aspectul lemnului vechi sunt unice) poti aseza vesela doar pe suporturi individuale din rattan, pentru un aspect rustic. Daca esti la tara sau la munte, poti acoperi masa cu fan sau cu frunze de dafin, printre care poti presara pentru mireasma cuisoare, batoane de scortisoara si jumatati de felii de portocala uscata. Poti folosi strachini taranesti si oale din lut si linguri din lemn. 

Suporturi unice pentru farfurii 

Suporturile individuale pentru farfurii pot fi o idee la fel de buna si chiar amuzanta. Poti realiza singur suporturi din hartie colorata: decupeaza dreptunghiuri de circa 45x32 cm. Pentru un aspect atragator, peste dreptunghiul mare (ce poate fi o hartie imprimata cu un model simpatic), asaza un al doilea dreptunghi mai mic, de circa 34x22cm din hartie in culoare uni (alege una din culorile dreptunghiului mare).

Fiecare set poate fi diferit de celelalte, si cu atat mai interesant, si mai personalizat.

Pentru siguranta reusitei incearca sa alegi nuante diferite ale celor doua culori (de exemplu, nuante de rosu inchis si verde inchis sau verde cu violet) si combina-le intre ele. 

Lumanari asortate cu farfuriile 

Pentru a intari efectul acestor suporturi de farfurii, asaza in fata fiecarui tacam un mic suport de lumanare realizat astfel: inveleste un pahar mic cilindric din sticla groasa (se gasesc la duzina in marile magazine) cu hartie colorata decupata, asortata fiecarui suport de farfurie (se pliaza hartia in 4 si se decupeaza in mici motive geometrice). Croieste hartia putin mai inalta decat paharul si lipeste la imbinare cu un adeziv. Prin hartia dantelata, lumina luminarii va avea un efect deosebit. 

Servetele cu cadou inclus 

Servetele/servetelele din panza sau hartie pot fi in culoarea fetei de masa sau intr-o culoare asortata cu aceasta. Daca vei folosi servetele din hartie, te sfatuiesc sa alegi unele de dimensiuni mai mari, uni, in culori inchise (verde inchis e o alegere buna, ce se asorteaza la orice, inclusiv la alb sau crem). Servetele sunt mai elegante daca sunt prinse cu un inel sau legate cu o panglica intr-o funda frumoasa.

Poti confectiona usor niste anouri pentru servete dintr-un carton 20x5 cm, rulat si lipit cu un adeziv. Peste anoul astfel format se poate lipi o panglica lata, din ribs sau catifea sau orice alte ornamente asortate cu restul decoratiilor folosite. Poti plia servetele astfel incat acestea sa ascunda in interior un mic cadou-surpriza, cum ar fi un bilet la teatru impachetat intr-o hartie colorata, in chip de bomboana, sau orice altceva in functie de inspiratie si de buget.

Oaspetii vor fi surprinsi in mod placut.

Maine vom vorbi despre ultimele detalii, care sunt extrem de importante. 

 

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea