Casa

#pat suprapus #camera copiilor #pat vapor #draperii

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ajutati-va copiii sa aiba o camera frumoasa!

Toti copiii merita sa aiba o camera frumoasa, un loc agreabil unde sa se joace, sa doarma si sa creasca frumos. Personal, cred ca omul care va deveni intr-o zi va purta intr-o anumita masura si amprenta ambientului camerei in care a crescut. A decora camera copilului este in acelasi timp o bucurie si o placere, este inca o ocazie de a va arata toata dragostea pe care i-o purtati. Tentatia de a decora camera copilului asa cum ne-am fi dorit-o noi este mare…, dar nu uitati ca acest spatiu ii apartine lui, deci lui trebuie sa ii semene!

Creati o camera care poate creste odata cu copilul, modulabila, usor de reamenajat.

A amenaja camera copilului cere un minim de reflectie, pentru ca el sa se simta bine. Este nevoie sa va ganditi atat la aspectele practice si de securitate, cat si la cele estetice.

Tineti cont de gusturile copilului

Pentru a defini camera trebuie tinut cont de varsta, personalitatea si dorintele copilului si, bineinteles, de spatiul disponibil.

Incercati sa faceti din amenajarea acestei incaperi o ocazie de intelegere, de punere de acord, si nu o sursa de conflict, dorind sa va impuneti propriile gusturi.

Parintii isi pot face placerea de a amenaja dupa gustul lor, daca este vorba de o camera pentru un copil mic (0-5 ani), dar de la o anumita varsta, este bine de tinut cont de gusturile copilului (cu o anumita masura, deoarece copiii isi schimba repede parerile).

Pat in forma de masina sau vapor?

Cum camera evolueaza odata cu copilul, este indicat sa nu alegem mobilier specific copiilor foarte mici, cum ar fi: pat in forma de masina sau vapor, comoda de printesa etc. Putem, in schimb, pune accentele pe accesorii, culoarea peretilor sau a draperiilor. Ca importanta a mobilierului, este evident ca primul loc il are patul, apoi locul pentru depozitarea imbracamintei si la urma locul pentru depozitarea jucariilor.

Mult iubitele paturi suprapuse

Adorate de toti copiii, paturile suprapuse permit economisirea spatiului si sunt confortabile, amuzante si primitoare in toate momentele zilei.

Securitatea copiilor…la ce sa fim atenti?

Sunt multe lucruri de avut in vedere…Intai, instalatia electrica trebuie sa fie conform normelor: prize cu impamantare, echipate cu protectie etc. Este bine ca paturile inalte sa fie echipate cu bare de protectie pentru copiii pana in 6 ani, sa nu existe prelungitoare prin camera sau ghirlande luminoase plasate la indemana,  sa nu existe cordoane la draperii…

In articolul de saptamana viitoare puteti afla si alte ponturi si recomandari pentru amenajarea practica si estetica a camerei copiilor.

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea