Casa

# mobilier din rachita #mobilier din fier forjat #mobilier din zambila de apa #teck

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Faceti senzatie cu un salon amenajat afara!

A primi musafirii intr-un loc frumos, relaxant este unul dintre cele mai placute momente ale vietii domestice. In ce priveste masa, o puteti instala in bucatarie sau in salon, puteti crea o sufragerie informala, confortabila si creativa, dar o puteti instala si pe o terasa sau intr-o mica gradina. In timpul verii si salonul poate migra in exterior… Ce poate fi mai placut? Creati un salon de exterior si decorati-l pentru a-l transforma in cel mai fermecator loc de relaxare.

Un loc frumos de relaxare si pe balcon

A profita de gradina, a invita prietenii pe terasa este o adevarata bucurie, cu conditia ca locul sa fie bine gandit pentru a putea fi pe deplin savurat. Fie ca dispunem de o gradina cu o terasa mare sau de o gradinita sau o terasa mica sau chiar doar de un balcon, fiecare din aceste spatii poate fi amenajat in asa fel incat sa ne ofere maximum de satisfactie.

Un salon suplimentar

A crea o piesa in exterior este si o buna ocazie de a avea un salon suplimentar, atunci cand nu ne putem largi locuinta intr-un alt mod.

Forma si caracterul mobilierului

Dimensiunea terasei sau gradinii va determina forma si caracterul mobilierului, care poate fi: din rachita, zambila de apa, lemn de teck sau fier forjat. Este indicat sa nu se amestece ambiantele, ci sa se aleaga un singur stil: zen, natural, contemporan etc.

Mobilier pliant

Pentru o terasa sau gradina de dimensiuni reduse, ganditi-va la un salon de gradina compus din mobilier pliant, usor de deplasat.

Elemente decorative

Pentru a face senzatie cu un buget limitat, folositi saltelute si perne fantezie, coordonand tesaturile in aceeasi gama de culori; locul se va transforma intr-unul convivial si primitor. Alegeti o culoare dominanta si inca alte doua nuante, pentru a mentine un ton odihnitor. In plus, aceste mici articole de decor, cum sunt pernutele fantezie, se adapteaza oricarui climat, putind fi cu usurinta luate inauntru in caz de nevoie. Expuneti o colectie draguta de oale pentru flori, instalati o pergola romantica, agatati o colivie goala…Cautati in general obiecte de decor care se asorteaza frumos cu partea vegetala.

Mobilier din teck

Intr-o gradina mare, veti avea toata libertatea de a crea un spatiu generos de relaxare, gratie unui salon de gradina confortabil, din lemn de teck, care nu va fi atins de intemperii, si va putea ramane afara, chiar si pe vreme rea. Dupa cum este bine stiut deja, lemnul de teck nu putrezeste, capatand in timp o patina usor argintie. Daca doriti sa-si mentina culoarea initiala, aplicati in fiecare an lemnului un ulei special de protectie. In cazul in care mobilierul salonului de gradina este din alt material, este bine sa prevedeti din timp un loc unde va putea fi depozitat pe timpul iernii: un garaj, o magazie etc.

Feriti-va sa aglomerati spatiul

Indiferent ce stil alegeti pentru decoratie, incercati sa nu aglomerati spatiul. Gradina sau terasa sunt in primul rand spatii conviviale, unde respiram cu placere aer curat si ne bucuram de putina verdeata. Sa lasam deci natura sa ne incante!

Plantati un copac adevarat!

Ochiurile de verdeata devin din ce in ce mai mult un adevarat privilegiu. Nu toata lumea are sansa de a se bucura de o casa cu gradina mare. Dar nu uitati: chiar daca aveti o gradina mica, aveti dreptul sa plantati un copac adevarat, daca este loc si daca doriti!

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea