Casa

#hol #tablouri #suveniruri #fotografii #amenajare hol #intrerupatoare #scaune cu brate

Expertul Acasa.ro, arhitectul Irina Lega: Sfaturi pentru amenajarea holului

Amenajarea holurilor poate necesita mai mult timp si efort decat amenajarea bucatariei, a dormitorului sau a livingului, pentru ca spatiile de trecere trebuie sa se incadreze in stilul general al amenajarii din intreaga locuinta, sa fie functionale si trebuie sa ofere si un impact vizual sau sa aiba ceva special pentru ca ele reprezinta primul contact pe care-l avem cu locuinta.

Holurile au rolul functional de a lega spatiile unei locuinte, dar asta nu inseamna ca ele nu pot deveni spatii decorative pe care sa ne faca placere sa le parcurgem. Un mod simplu de a face trecerea printr-un hol mai placuta este de a-l transforma intr-o “galerie de arta”. Pe hol puteti expune opere de arta, fotografii cu familia sau suveniruri interesante pe care le aveti din vacantele preferate. Aceste obiecte simple vor face ca holul sa devina mai primitor si familiar.

Puteti utiliza polite sau construi nise, daca va permite spatiul unde aveti posibilitatea de a expune obiecte decorative sau alte obiecte care va sunt dragi si care se incadreaza in stilul amenajarii.

Pentru a face din holul dumneavoastra o “galerie de arta” trebuie sa folositi un element care sa devina liantul amenajarii si care sa unifice piesele decorative, spre exemplu puteti folosi acelasi model de rama dar pe diferite dimensiuni sau nuante. Puteti opta pentru o tema de design pe care s-o folositi in toata locuinta, o culoare dominanta sau un material care sa se regaseasca si in celelate incaperi.

Pentru a crea o compozitie de tablouri pe un perete principal din hol este recomandat sa folositi un numar impar de tablouri, de obicei trei sau cinci, astfel compozitia devina placuta ochiului. Puteti pozitiona tablourile la diferite inaltimi pentru a da putina dinamicitate compozitiei.

Incercati sa folositi in hol culori din aceleasi game cromatice ca si in restul camerelor pentru a crea o amenajare unitara. Pentru a crea un centru de interes in holul dumneavoastra puteti opta pentru un perete imbracat in tapet in relief care sa fie luminat de o scafa cu leduri.

De obicei, holurile ajung si zone de depozitare din cauza spatiilor insuficiente din apartamente. Pentru a nu parea aglomerat puteti opta pentru dulap incastrat sau pentru un dulap multifunctional realizat la comanda care sa aiba aceeasi culoare ca si peretii. Astfel, spatiul de depozitare nu va iesi in evidenta intr-un mod negativ. Aveti posibilitatea si de a alege un cuier decorativ care sa devina centrul de interes al holului

Daca nu aveti suficient timp sa va remanajati tot holul puteti folosi cateva accente interesante si usor de realizat pentru a oferi putina personalitate holului. Incercati sa vopsiti o dunga orizontala colorata contrastanta pe toata lungimea holului in care sa incadrati intrerupatoarele sau puteti schimba clasicele plafoniere cu doua sau trei lampi decorative suspendate.

De asemenea, puteti opta pentru o compozitie interesanta realizata din oglinzi de diferite forme, astfel veti crea un accent si veti crea si senzatia de spatiu marit datorita oglinzilor.

Daca va permite spatiul puteti organiza in hol si un mic loc de sedere cu doua scaune cu brate si o masuta pozitionata intre ele sau cu o bancheta care sa aiba si loc de depozitare dedesubt.

Date de contact: 

Arhitect de interior Irina Lega

Telefon: 0740.02.91.26

Web: square2design.webs.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Lega

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea