Casa

#design biblioteca #biblioteca moderna #integrare biblioteca #rafturi biblioteca #biblioteca

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Cum integram biblioteca in spatiul casei noastre

De-a lungul timpului, spatiile de depozitare pentru carti au evoluat de la obiecte de mobilier in sine, frumos impodobite si decorate, si pana la a fi integrate in alte obiecte de mobilier, cu diverse functiuni.  

Asadar intr-un design modern, uitati de clasicul dreptunghi decorat sau nu de mobilier, fiindca o biblioteca poate avea diverse forme si roluri: rafturi minimaliste, obiect central al amenajarii si element decorativ, separator de spatii sau integrat in alt corp de mobilier.

Daca va doriti un design minimalist al camerei, alegeti solutia corpurilor supendate pentru carti si documente. Uneori sunt suficiente doar doua-trei obiecte de mobilier pozitionate creativ, pentru a obtine un aspect placut si aerisit. Acestea pot fi simple rafturi sau „cutii” cu diverse forme si culori.



Sursa foto: houzz.com

Sursa foto: pinterest.com

Ca punct de interes al amenajarii, biblioteca trebuie sa aiba un design special sau o pozitie in cadrul incaperii, astfel incat sa atraga imediat atentia asupra ei. Poate fi un obiect impresionant prin design sau prin dimensiunile sale.

Sursa foto: archdaily.com    



Sursa foto: homeglad.com            

O abordare mai practica pare cea in care biblioteca joaca rolul de separator al spatiilor sau atunci cand ocupa spatii de trecere, ca holurile si intradosul scarilor, care nu sunt folosite in mod obisnuit pentru depozitare.


Sursa foto:apartmenttherapy.com


Sursa foto:pinterest.com

O alta solutie, la fel de interesanta este integrarea bibliotecii  intr-un alt obiect de mobilier sau ca parte din decorul compartimentarii si peretelui. Exista
canapele cu rafturi pentru carti, corpuri de biblioteca adosate parapetului ferestrelor sau al scarilor si compartimentari ce sunt corpuri de mobilier si biblioteci in sine.



Sursa foto: apartmenttherapy.com  

 


Sursa foto:archdaily.com

Sursa foto:pinterest.com


Sursa foto:pinterest.com

Sursa foto:archdaily.com

Asadar, o biblioteca poate avea mai mult decat rolul de depozitare pentru carti si poate infrumuseta chiar spatii carora nu le-ati acordat prea multa atentie pana acum. 

De asemenea, poate separa spatiile intr-un mod placut si uneori chiar schimba atmosfera unei amenajari. Trebuie doar sa va hotariti care este modul dumneavoastra preferat de organizare a bibliotecii, fiindca posibilitatile sunt nelimitate!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Silvia Maria Teodorescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea