Casa

#tapet #pereti #decorarea casei #stil #designer #Expertul Acasa.ro designerul Mioara Stoenica #plansa

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum sa devii propriul designer de interior

Stilul reprezinta personalitatea dumneavoastra. Descoperiti propriul sens al decorarii, deoarece ceea ce va place este eliberator si va va provoca o imensa satisfactie. Cand un interior seamana intr-adevar cu cel ce il locuieste, viata domestica va fi savurata din plin!

Fiecare poate descoperi in el un suflet de decorator, care ii va permite sa isi faca din locuinta reflectia imaginii proprii, fie ca este vorba despre un apartament sau despre o casa spatioasa la malul marii. Este suficient sa stiti ce va place si de ce va place.

Surse multiple de inspiratie

Inspiratia este peste tot: magazine, holul unui hotel, cafenele, muzee, intr-o librarie etc. Scoateti un carnetel si notati ce va intereseaza sau ce va impresioneaza si intrebati-va de ce acel impact? Ganditi-va la filmele preferate si definiti ce anume v-a placut in timp ce priveati sau ce ati simtit.

Cautarea este esentiala in crearea spatiului care va va semana. Cumparati reviste si decupati ce va atrage. Internetul abunda si el de bloguri despre decoratie de interior.

Asamblati toate aceste idei pe masura ce le descoperiti si veti incepe sa va cunoasteti mai bine, pentru a va putea desena propriul univers.

Intrebari la care e bine sa va dati raspunsuri

Inainte de a avansa in proiect, incercati sa lamuriti cateva detalii importante:

  • Ce buget aveti? Aveti nevoie de ajutor? Care este termenul? Cine ia deciziile?
  • Ce atmosfera va doriti? Ce poveste veti spune?
  • Veti schimba culoarea peretilor sau a solului? Ce culori va plac?
  • Ce trebuie refacut inainte de a incepe decorarea?
  • Ce parte a camerei doriti sa puneti in evidenta?
  • Care va fi punctul de interes din incapere?
  • Ce obiecte veti expune si cum? Aveti nevoie de locuri de depozitare? Pentru ce?
  • Exista deja obiecte pe care le veti pune in aceasta camera?
  • Ce trebuie cumparat imediat?
  • Ce puteti cumpara ulterior, in functie de buget ?
  • Ce puteti pastra din ce exista? Ce puteti transforma din ce exista?

Plansa de inspiratie

Dupa ce aveti raspunsurile la intrebarile de mai sus, puteti crea o plansa de inspiratie (asa cum fac si profesionistii) care va va fi de mare ajutor in continuare. Luati o foaie mai mare de carton grosut si prindeti pe ea cu piuneze tot ce va inspira: mici esantioane de material sau de culoare, texturi, bucatele de tapet, pagini din reviste, carti postale, suveniruri din vacante… tot ce va atrage.

 

 

Agatati plansa pe un perete, ca pe un cadru de referinta care va suferi numeroase adaugiri si modificari.

Acordati timp suficient realizarii acestei planse, care va da tonul general si va facilita luarea deciziilor importante pentru definitivarea proiectului.

“Nu dati inapoi din fata tentatiilor indraznete, dar retineti ca indrazneala trebuie sa fie dominata de gust. Este nevoie, de asemenea, de intuitie, inventivitate si vigoare. Evitati reconstituirea, mijloc facil si banal si nu cadeti in plasa modei .” (Madeleine Casting – decoratoare celebra).

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea