Casa

#scaune #lampi #canapele #covoare #stil modern #masute de cafea #serviciu ceai

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ponturi ca sa-ti decorezi casa in stil modern

Stilul modern este unul curat si ordonat. Este predominat de culoare retinuta, dar sofisticata si de mobilierul clasic, stil anii '50, frumos si elegant, cum ar fi  canapele Ercol, cu linie organica, sau mesele rotunde de sufragerie, daneze. Atmosfera anilor '50, ca decoratie, este potrivita unui interior familial, estetic si functional.

Canapele Ercol (in imagine) reprezinta un model mult apreciat, devenit un clasic al designului de mobilier.

Scaunele – elemente importante ale stilului modern

Anumite modele originale au devenit foarte scumpe, dar puteti obtine acelasi efect folosind copiile modelelor celebre. Este bine sa va documentati inainte sa achizitionati astfel de piese.

Mobilierul necesita expunere

Mobilierul din aceasta epoca, practic si estetic, este universal apreciat, iar copiile ca si originalele sunt relativ usor de procurat. De retinut ca mobilierul modern al anilor '50-'60 are nevoie de spatiu, pentru ca estetica sa epurata sa poata fi vizibila sub toate unghiurile.

Bufetele elegante, masutele de serviciu in forma de fasole, multiple sau simple, si masutele de cafea daneze joase, epurate, din lemn de trandafir sau teck sunt esentiale intr-o atmosfera moderna.

Marcati-va stilul cu o mica colectie de ceramica

Va veti marca imediat stilul cu un mic serviciu de ceai sau o colectie de vase din ceramica din anii '50-'70 , pe care le puteti descoperi in magazinele de antichitati.

Motivele grafice subliniaza stilul

Alegeti  textilele pentru draperii sau mobilier, cu forme grafice si motive in culorile maro, orange mat si verde padure, pentru a accentua un stil modern.

Influente scandinave

Stilul danez modern a impus obiectele din lemn pentru iluminat ca si o gama larga de mobilier; lemnul este esential chiar si pentru obiectele mici, cum ar fi bolurile si suporturile pentru lumanari.

Iluminatul

Exista la ora acuala in magazine o gama atat de larga de obiecte de iluminat design, atat autentice, cat si reproduceri, incat este usor de gasit combinatia potrivita pentru fiecare incapere.

Solul si covoarele imprima caldura si confort

Un parchet din lemn este obligatoriu intr-un interior modern. Innobilati spatiul adaugand covoare originale in culori vii pentru a aduce caldura si confort incaperilor unde albul si lemnul predomina.

Transparenta sticlei colorate, un plus fermecator in ambianta

Puteti da o tusa moderna expunand obiecte din sticla in tonuri de maro fume, bleu, violet si turcoaz. Puteti folosi, dupa imaginatie si inspiratie, diverse fiole vechi de farmacie, scrumiere din anii '60, vaze cu forme rotunjite etc.

Crom si otel

Tuburile din otel sunt folosite adesea ca picioare pentru mobile si lampi. Lampa Arco (in imagine), realizata din otel inoxidabil, ca si vazele din otel stralucitor se integreaza bine intr-un interior modern in lemn si crom.



Designul clasic modern are o frumusete si un sarm atemporal, iar calitatea fabricatiei ii confera durabilitate.

“Mobilierul anilor '50 procura o senzatie de prospetime si de optimism. In aceasta epoca, designerii se gandeau la viitor si se intrebau cum sa faca lucrurile altfel." (Amy Butler, designer).

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea