Casa

#perete #fereastra #vitralii #usi #lumina colorata #panouri decorative

Expertul Acasa.ro, designerul Mihaela Pavelescu: Vitraliile pictate, solutie pentru decorarea peretilor din sticla

Marele interes pentru vitralii din ultimii 30 de ani a dus la dezvoltarea unor noi forme de expresie ale acestei arte. Noile case sunt completate cu spectaculoase intrari din sticla, ferestre de baie cu vitralii, usi sau panouri decorative.

Vitraliile originale sunt compozitii decorative, alcatuite din imbinarea bucatilor colorate de sticla cu sina de plumb, prinse prin tije metalice de sasiul unei ferestre sau usi. Tehnica vitraliului, in linii mari, este neschimbata pana astazi. Ea a fost descrisa de calugarul Teophilus in jurul anul 1100, iar mai apoi, odata cu trecerea timpului, vitraliul a fost executat prin mai multe tehnici, iar temele abordate sunt de la tratari scene realiste pana la cele abstracte in arta contemporana.
Cea mai cunoscuta tehnica este cea Tiffany si stilul art nouveau, care ne incanta de fiecare data si acum!
 

In epoca contemporana se pastreaza imbinarea clasica a vitraliului, insa sunt de autentica valoare artistica si cele pictate manual, cu insertii de sina de plumb sau nu.

Ceea ce ne incanta la vitraliu sunt acele jocuri de culoare ce transpar la trecerea luminii naturale sau artificiale.

In decorarile interioare sunt o solutie perfecta pentru detaliile cromatice si temele tratate in functie de stilul si destinatia acestora. Pot crea identitate si atmosfera placuta oricarui tip de spatiu.

In sali publice de asteptare, baruri, restaurante, cafenele, panourile de vitraliu sau elemente de sticla pictata si luminata artificial incanta ochiul prin detalii si lumina colorata.

Vitraliile pot fi executate si pe peretii de sticla, pereti despatitori. Reprezinta o solutie potrivita ce poate schimba un interior de receptie sau hol, creand, prin unicitate, stilul propriu.

Marele interes pentru vitralii din ultimii 30 de ani a dus la dezvoltarea unor noi forme de expresie ale acestei arte. 

Noile case sunt completate cu spectaculoase intrari din sticla, ferestre de baie cu vitralii, usi sau panouri decorative.

Vitraliile pictate manual au un caracter artistic aparte. Pot fi solutii binevenite in decorarea interiorului la costuri mai mici fata de vitraliile clasice. Temele pot fi diferite, iar imbinarea culorilor pot crea nuante si efecte peste asteptari.

Mihaela Pavelescu

Fondator concept Creativ decor 

www.creativdecor.com

www.mihaelaartwork.wordpress.com

office.creativdecor@yahoo.com

mihaela.pavelescu@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Pavelescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea