Casa

#inchiriere apartament #mobilier #agentie imobiliara #confort #anunt inchiriere

Specialistul Acasa.ro, Florentina Terziu: Cum gasesti un apartament pentru inchiriat

Gasirea unui apartament pentru inchiriere este o solutie la care putem apela in cazul in care bugetul sau contextul nu permit achizitionarea acestuia. Inainte de a lua aceasta decizie, exista anumiti factori care ar trebui luati in considerare.

Cu exceptia recomandarilor primite din partea prietenilor/cunostintelor in acest sens, cautarile vor fi cel mai adesea realizate in presa locala, la rubrica de anunturi specializate, respectiv prin intermediul internetului.

In ambele cazuri, vom constata faptul ca majoritatea anunturilor nu sunt postate direct de catre proprietar, ci de catre o societate intermediara.

Agentia imobiliara presupune si un cost suplimentar in ceea ce priveste comisionul pentru serviciul de intermediere. De mentionat ar fi faptul ca primele cheltuieli, dupa gasirea apartamentului dorit, vor fi cele aferente chiriei pentru prima luna, garantiei solicitate de proprietar (in general, echivalentul unei chirii lunare), si comisionul agentiei imobiliare (minim 70% din valoarea chiriei).

In urma stabilirii unui buget alocat, a zonei dorite si a numarului de camere necesar, atentia ar trebui sa se indrepte asupra detaliilor din interiorul locuintei.

O locuinta situata la ultimul etaj al unui imobil va presupune un nivel mai redus de confort (temperaturi mai ridicate vara si scazute iarna); acest aspect va reprezenta un argument in vederea negocierii in ceea ce priveste valoarea chiriei lunare.

In cazul in care urmeaza sa ne impartim spatiul de locuit impreuna cu una sau mai multe persoane, atentia ar trebui sa se concentreze si asupra nivelului de confort (apartamentul gasit este decomandat sau nu?).

Un mobilier tip vechi nu este intotdeauna un aspect negativ, acesta se poate dovedi a fi mai calitativ si rezistent decat o piesa de mobilier de tip nou.

Nu in ultimul rand, o prima impresie asupra proprietarului si a comunicarii cu acesta va putea conduce la concluzii relevante asupra relatiei viitoare cu acesta.

Florentina Terziu

florentina_terziu@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Terziu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea