Casa

#stil design # design casa #design interior #expert acasa.ro # stil natural

Expertul Acasa.ro, Mioara Stoenica: Decoreaza-ti casa in stil natural

Prin “natural” putem subintelege neutru, dar cu siguranta nu insipid. Stilul natural, ce combina designul modern si cel clasic, se bazeaza pe materiale naturale, recuperate sau deteriorate si foloseste din abundenta, albul.


Tusa de natura

Introduceti tuse de natura in interiorul dvs. Puteti face acest lucru, utilizind mobilier vechi sau alegand mobile care respecta mediul inconjurator, utilizand materiale ecologice.


Lemnul

In miezul stilului natural sta lemnul, care face minuni atunci cand este folosit pentru sol sau pentru mobilier. Mai poate aparea sub forma bruta, cum ar fi de exemplu un trunchi de copac transformat intr-o masa sau niste sculpturi in pluta. Asociat cu pereti sau sol alb, lemnul da caldura incaperilor.


Inspiratie

Taburetele, lampadarele sau bancutele fabricate din busteni sau ramuri de copac, taburetele si scaunele originale din lemn, scaunele si spatarele de pat din bambus cu linii epurate, se integreaza bine intr-o atmosfera naturala si proaspata.


Paleta coloristica naturala

De la verdele crud al lichenilor, la nuante de alb neutru de creta, trecand prin bleu, gri si alb de faleza cu tenta patinata, paleta tonurilor naturale nu se mai satura de maronuri si alb.


Materiale

Materialul este important in stilul natural si se poate traduce in patina profunda a lemnului invechit, caldura lanii si inului sau simplitatea delicata a bumbacului egiptean.



Mobilier

Canapelele generoase, taburetele grele si banchetele taiate dintr-un bustean, piesele contemporane cu linii epurate, suna bine intr-o atmosfera in stil natural.


Reutilizati si recuperati

Incercati sa gasiti ladite din lemn pentru fructe, in care puteti depozita tot felul de obiecte, ustensile si jucarii, reviste si haine. Vitrinele sunt de asemenea, ideale pentru a expune colectii iar obloanele vechi, batute de ploi si vant pot fi piesa de rezistenta intr-un interior in stil natural.


Eleganta

Asociati obiecte de design cu unele realizate manual. Prin aceasta juxtapunere agreabila se creeaza un efect vizual puternic.


Texturi

Pastrati solul si peretii sobri si dati voie materialelor si texturilor sa vorbeasca. Un sol in lemn vopsit, patina sau decapat este o alegere clasica pentru un look natural, dar mai exista si alternative cum ar fi: bambus mat sau linoleum natural.


Iluminatul

Iluminatul cel mai natural este cel dat de lumanari, astfel incat asigurati-va ca acestea nu lipsesc, fie ca este vorba despre lumanari groase, fie despre cele mici plasate in suporturi din sticla sau metal.

In concluzie, pentru stilul natural, iata un indemn pertinent:

“Reutilizati, reparati si reciclati. Incetati de a mai arunca si evitati supraconsumul. Inspirati-va de la bunicii dvs. Fiti creativi cu ceea ce a fost aruncat, spart si stricat” (Atlanta Bartlett desiner).

 

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea