Casa

#semineu Mos Craciun #casa Sarbatori #mos craciun #decoratiuni sarbatori

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Cum sa faci un semineu rapid pentru Mos Craciun

Tare imi plac scenele din filme, in care casele sunt impodobite de Craciun, bradul este luminat, balustradele scarilor au ghirlande de brad, iar pe semineu sunt atarnate sosetelele copiilor in asteptarea dulciurilor.

Eu scara n-am, dar langa brad m-am gandit sa fac un semineu, sa aiba si mosul pe unde sa coboare!

Mi-am adus aminte ca mai vazusem seminee false pe undeva pe net, prin peregrinarile mele. Cutii aveam, scotch si foarfeca aveam, asa ca am fugit la un magazin de bricolaj si am luat o rola de tapet cu caramizi (in jur de 30 lei – 10m x 0,50m).

Am lipit cutiile sa stea inchise, apoi le-am lipit intre ele cu scotch dublu adeziv. Puteam sa le lipesc cu silicon, dar mi-am zis ca, dupa ce trece Craciunul, o sa mai am nevoie de cutiile astea intregi. Am pus cutiile dreptunghiulare cu latura mica ca si baza. Am facut doua picioare inalte de cate trei cutii, apoi le-am unit, punand deasupra lor alte trei cutii, cu latura mare ca baza. Pare un pic cam inalt la 1.50 m, dar a iesit super.

Am decupat tapetul, cu maxima grija sa nu-l distrug inutil (poate o sa ne mai trebuiasca la ceva). Faceti ca si un croitor, masurati de cinci ori si taiati o data. Am taiat doua fasii lungi pentru picioare, care au acoperit lateralele si fata lor de sus pana jos. Pe interior a mai trebuit inca o fasie ingusta, pe ambele picioare, pe toata inaltimea lor. Si partea de sus, pe mijloc am acoperit-o cu o bucata dreptunghiulara.

Am taiat si aranjat bucatile cu grija, ca modelul sa aiba imbinarile potrivite si sa arate natural. Am intins bine tapetul, sa nu am caramizile in valuri!

M-am cam chinuit eu ceva, ca nu aveam decat doua maini obosite de la invartit sarmale si mai era si unu noaptea! A durat aproape doua ore, dar am vrut ca asta sa fie o surpriza frumoasa cand se trezesc dimineata copiii si cauta cadourile.

Si a fost….!

Semineul asta a schimbat toata atmosfera in casa. Din pacate, nu am mai avut timp sa ma gandesc cum sa fac si un grilaj in fata sau ceva lemne arzand in el, dar a fost super si atat. Primisem un suport de floare din fier, care s-a potrivit la fix langa semineu.

Am asezat bradutul in dreapta lui si deasupra semineului am pus niste braduti mici, facuti de mine din conuri de brad. Cum n-am mai gasit decat o soseta, din cele 6-7 pe care le am, am pus-o doar pe ea singura.

 Am asezat cadourile de la Mosu’ in interiorul semineului si gata!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea