Casa

#mobila vintage #decor #veioza #mobila bucatarie #lampadar #stil decor # decor vintage

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony, designer mobila: 5 schimbari in decor care te vor inveseli

Cu totii stim ca decorul potrivit poate sa ne schimbe complet starea de spirit cand ajungem obositi acasa sau cand avem o zi dificila. Iata cateva ponturi simple si ieftine care ne vor aduce instant un dram de fericire. 

1. Adauga culoare! Care este culoarea ta preferata? Verde, albastru, rosu? Asigura-te ca o vezi in camera in care petreci mai mult timp. Nu ai nevoie de vopsea pentru acest lucru, te asigur. Este suficient sa folosesti perne, pleduri calduroase, o rama din lemn pentru fotografiile preferate. Vezi cat este de simplu?

2. Lumineaza-te! Lipsa de lumina ne face morocanosi si irascibili. Nu este suficient sa ai o lustra cu un bec puternic. Mai bine foloseste-te de veioze sau lampadare cu abajururi vesele pentru a te asigura ca ai suficienta lumina. Ziua, lasa lumina naturala sa patrunda in casa. Daca te folosesti de contrastul cu cateva draperii grele din catifea in culori puternice, atunci efectul este garantat. Iti recomand sa folosesti pentru draperii accesorii din lemn sau snur gros care dau o nota de eleganta oricarei incaperi. 

3. Schimbari in dormitor. Potrivit unui sondaj facut in SUA, despre care am citit recent, aproape jumatate dintre cei intervievati s-au aratat dispusi sa faca schimbari de decor mai ales in dormitor. De ce credeti ca fac asta? Pentru ca, de multe ori, acesta este spatiul in care petrecem cel mai mult timp, mai ales in timpul saptamanii, cand lucram peste program. Prin urmare, aveti grija ca asternurile sa fie in culori calde, relaxante. In plus, un balansoar nu prisoseste niciodata, iar pentru maruntisurile pe care nu stii unde sa le mai "ascunzi" poti folosi cu succes un cufar. 

4. Bucataria, cea mai confortabila camera. Iti place sau nu sa gatesti, bucataria nu poti sa o eviti. De aceea, incearca sa creezi un spatiu cat mai confortabil prin mici accesorii: perdele, prosoape de bucatarie, dar si polite si etajere practice si sic in acelasi timp. Personal, recomand cafeaua bauta dimineata la o masa din lemn masiv, cu forme rotunjite, "accesorizata" cu scaune vintage, care amintesc de vacantele la bunici. Nu te speria ca restul mobilei este modern. Cu putina atentie, poti amesteca stilurile cu succes. 

5. Arata-ti personalitatea! Stilul tau este cel care dicteaza starea de spirit. Esti romantica? Atunci inconjoara-te de flori, rame foto din lemn, cu insertii aurii, pretioase, vintage, etajere cu forme rotunjite. Esti pragmatica? Foloseste-te de aspectul practic al unei comode cu multe sertare pe care le poti compartimenta dupa nevoi. Esti eleganta? Atunci imbina fotoliile cu spatar inalt cu masute de cafea joase, din lemn masiv, pentru a-ti crea un spatiu de relaxare doar al tau.

Va invit si pe www.decovintage.ro sau pe pagina de Facebook aici pentru mai multa inspiratie. 

 

  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea