Casa

#amenajarea casei #design interior #stil design # cum sa decorezi #expert acasa.ro ioana heredea

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea: Importanta detaliilor in amenajarea interioara

Orice amenajare interioara este construita treptat incepand de la ideea sau conceptul general la obiectele de detaliu care se gasesc in casa sau apartamentul propaspat decorat.
 
Conceptul general sau ideea amenajarii trebuie sa fie reflectat  in toate obiectele si detaliile constructive din spatiul decorat.  Aceste detalii care pot consta intr-o culoare, un anume model de tapet, un anume model de garnisa sau un tip de mobilier compun amenajarea interioara si ii dau o directie vizuala .

De multe ori auzim designerii vorbind despre trend-uri sau stiluri in design, toate acestea fiind obtinute cu ajutorul unor detalii bine portrivite cu restul interioarelor. In orice punct al procesului de amenjare interioara, trebuie sa fim constienti ca tot timpul lucram cu un ansamblu de obiecte si idei care trebuie pastrate in anumiti paramentrii pentru a putea obtine ceea ce numim armonie stilistica. 

Chiar si un creator de moda este preocupat de modul in care asorteaza texturile si culorile materilalelor pe care le foloseste, la fel si un designer de interior trebuie sa fie preocupat de modul in care asorteaza culorile pardoselilor cu cele ale peretilor si tapiserila mobilierului cu draperiile si perdelele .

Cand incepem o amenajare interioara de la zero, trebuie sa ne construim un plan bine gandit si sa vedem daca obiectele , texturile si patternurile care vor fi alaturate pot functiona impreuna. Spre exemplu cand alegem un covor clasic cu medalion trebuie sa vedem daca acel medalion sau formele care se regasesc in el se pot asorta si imbina cu alte elemente decorative cum ar fi tapetul sau mobilierul.

Sunt unii designeri care folosesc ruperi de ritm care intrerup compozitia stilistica a unei amenajari interioare creeand o noua directie pentru designul interior al spatiului in cauza. Pentru a face astfel de ruperi de ritm, trebuie sa avem grija cum le gandim si in ce loc/camera le facem . Spre exemplu in dormitor nu este indicat sa avem decoratiuni zbuciumate din punct de vedere stilistic deoarece acesta este un spatiu de odihna care trebuie sa aiba un limbaj vizual fluid si linistit.

In general, o casa sau un apartament nu este doar un spatiu in care in care traim si ne petrecem timpul este si un spatiu in care ne relaxam si ne odihnim atat fizic cat si mental, din acest motiv trebuie sa avem grija si sa fim atenti ce transmit si cum arata detaliile care le folosim in cadrul amenajarii noastre .

Ioana Heredea
designer de interior
Tel.:
 0745.25.95.51; 0744.55.55.86 
Web: cerbulalbastru.ro 
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea