Casa

#gradina feng shui #plante gradina #mobilier gradina

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu: Transforma gradina ta intr-un paradis feng shui

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti delimitezi gradina. Traseaza planul gradinii, asigurandu-te ca forma si limitele sunt redate cu acuratete in planul tau.

In cazul in care casa ta este un bungalou independent, gradina ta ar trebui sa includa partea din fata, lateral si din spate.

In cazul in care casa ta sta pe o suprafata mare de teren agricol, ai libertatea de a decide forma si marimea gradinii tale. Gradinile cu forme regulate sunt mai recomandate decat alte forme, pentru ca sunt mai benefice.

Gradinile in forma de trapez sunt acceptabile, insa cu evitarea bucatilor triunghiulare, mai ales in cazul in care capatul ascutit al gradinii este indreptat spre casa ta ca o sageata otravita.

Delimitarea gradinii este foarte importanta. Aceasta definire se poate face prin utilizarea de garduri vii, arbusti si ziduri cu plante. Fara o delimitare fizica care sa iti ofere un punct de referinta, evaluarea Feng Shui a gradinii tale se va dovedi problematica.

Din momentul in care ai planul gradinii tale, se vor lua directiile pentru a se stabili centrul acesteia si se va imparti (mental) spatiul in noua parti egale. O modalitate usoara de a face acest lucru este de a suprapune planul gradinii, cu un strat de hartie de calc care contine impartirea in noua sectiuni egale, marcate cu nord, sud, est, vest etc. Se aliniaza directia sectiunilor cu punctele cardinale.

Pasul doi este sa folosesti elemente care sa vina in armonizarea gradinii tale.

Acum, ca ai aflat toate sectoarele gradinii, utilizeaza teoria celor cinci elemente pentru a face planul de plantare si pozitionare in cele mai bune locuri a mobilei de gradina.

De exemplu, cand privesti spre sectorul de Est al gradinii tale, acesta reprezinta sectorul sanatatii si este condus de elementul lemn. Numarul ce guverneaza acest sector este trei si pozitionarea a trei plante bambus (ce reprezinta simboluri ale longevitatii) aici este de bun augur pentru activarea norocului de sanatate. SE este sector de bogatie si este, de asemenea, element de lemn. Lemnul este potentat cu apa, astfel incat plasarea unui iaz in aceasta zona este un lucru benefic pentru atragerea bogatiei.

Pasul trei il reprezinta pozitionarea mobilei de gradina. Un loc de relaxare in aer liber, o gradina frumos amenajata creeaza o atmosfera propice si relaxanta pentru destinderea oaspetilor si a familiei. Cel mai bun sector pentru pozitionarea mobilierului de gradina il reprezinta centrul acesteia, fiind zona ce reprezinta armonia familiei.

Cuptorul, gratarul si gropile pentru gratar sunt cel mai bine situate in S sau in zone ale elementului pamant, deoarece acestea beneficiaza de energia focului creat.

Instaleaza un adapost adecvat pentru zona de relaxare – o umbrela sau o copertina – deoarece acestea nu ofera un simplu adapost de ploaie si soare, ci simbolizeaza si protectie impotriva efectelor nocive.

Ai grija sa iti pastrezi mobilierul intr-o stare buna si sa il feresti de ploaie. Arunca vasele deteriorate si piesele de mobilier rupte. Daca ai o piscina, ai grija ca apa sa fie tot timpul filtrata si curata. Apa din piscina nu trebuie lasata nicodata sa stagneze si sa fie murdara.

Pasul patru il reprezinta alegerea plantelor bune.

O gradina infloritoare si cu abundenta de plante si tufe de flori vibrante sunt cel mai bun indiciu ca un camin se bucura de un bun Feng Shui.

Investeste timp si efort in cultivarea gradinii tale si casa ta se va transforma intr-un paradis de unul singur. Tunde plantele din gradina constant si nu le lasa sa creasca haotic.

Pastreaza gradina luxurianta si verde, plantele bine udate si fertilizate in mod regulat. Stai departe de plante cum ar fi cactusi, trandafiri si alte plante ce au spini. Acestea creeaza “mici sageti otravite” si trebuie evitate.

Pasul cinci il reprezinta prezenta si pozitionarea apei.

Prezenta unei caracteristici a apei in gradina simbolizeaza bogatie si prosperitate. Construirea unui bazin artificial de apa este un lucru excelent pentru imaginatie si creativitate.

Iti poti construi caracteristica apei in ce forma doresti – piscina, cascada, fantana arteziana etc. Cel mai bun loc pentru aceasta il reprezinta Sud- Vestul si Nordul.

Mult succes in amenajarea gradinii tale!

Sursa foto: vivadecorblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Georgia Deaconu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea