Casa

#mobila veche #stilul cottage #perne-fantezie #ceramica manual #cos impletit # cuverturi crosetate

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Stilul Cottage - o nota de farmec nostalgic

Zapada troienita de afara m-a inspirat sa-mi imaginez un loc caldut langa foc, la adapost de viscol…intr-o cabana ascunsa sus, in linistea brazilor… Cabanele au adesea o nota de farmec nostalgic. Imbinarile trainice ale lemnului, patina lui iti dau un sentiment de continuitate, de statornicie, parca intorcand spatele stresului cotidian si vietii high-tech. Stilul “cottage” are radacini vechi in cabanele-ferme din Alpi, cele mai vechi datand de pe la 1500.
 

Localnicii mai intorc si astazi in ceaun, timp de o ora si jumatate, mamaliga sau polenta pentru drumetii ajunsi in zona. Dar cine nu e dornic de aer curat, de o camera simpla si confortabila si de tot felul de bunatati facute in casa? De fapt, astfel este caracterizat stilul “cottage”: o eleganta rustica imbibata mai mult de un anume spirit, de o atmosfera aparte decat de reguli care dicteaza. In acest stil, informalitatea este la ea acasa! De aceea, aproape orice loc poate imprumuta o farama din dezinvoltura cabanelor, prin unele elemente specifice: elemente cu un finisaj rustic, lemn, ceramica realizata manual, cosuri si diverse alte impletituri, fier forjat , mobile vechi cu parfum de altadata ar fi cateva din acestea.

Lemnul invita la atingere

Lemnul, cu atat mai frumos cu cat este mai vechi, invita la atingere. Senzualitatea lemnului de orice esenta se pastreaza in timp…

Sentimentul de intimitate

Incaperile sunt intime, emana o caldura in care e aproape imposibil sa te simti altfel decat bine. Vechi sau noi, obiectele/mobilierul se organizeaza cu grija intr-un fel de meli-melo perfect armonios.

Locuri de cuibarit

Intrandurile si cotloanele ofera cele mai fermecatoare locuri de cuibarit si de visat cu ochii deschisi… Adauga in plus personalitate si devin utile in cele mai diverse moduri: locuri de citit, lucru etc.

Pereti placati in alb

Peretii placati cu scanduri pe verticala sau orizontala si vopsiti in albul traditional lumineaza camera.

Tesaturi in tonuri delicate sau neutre

Tesaturi cu imprimeuri florale in culori delicate sau neutre, carouri si dungi, pernute fantezie si cuverturi crosetate, toate imbogatesc atmosfera stilului cottage.

Pardoseala vopsita

Lemnul invechit sau vopsit al pardoselei adauga caldura si textura incaperii.

Alcov pentru copii

Un alcov incantator pentru cei mici cu rafturi pentru carti si sertare pentru depozitare.

As incheia remarcand ca in imaginarul colectiv, confortul unei cabane pare a fi un vis frumos…

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel
. 0723 376 276
Web: mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea