Casa

#decor Marsala #combinatii Marsala casa #design Marsala #marsala

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum folosesti culoarea marsala in decorul casei

Marsala este un oras incantator din Sicilia, cu strazi pavate in marmura, bordate cu cladiri baroce si presarat cu piatete gratioase. Fondat de fenicieni  i.H. sub numele de Lilybaeum,  este mai tarziu cucerit de arabi, care ii spun Marsa Allah (Port of God).Culoarea Marsala vine de la vinul rosu, tare, sicilian  provenit din regiune, si a fost desemnata drept culoarea anului 2015!
 
 
De un “rosu natural, robust, are un concept emotional, fiind privita ca o culoare versatila si sofisticata” (Leatrice Eisenman - director adjunct  Pantone, lider mondial in culoare).




Specialistii in materie mai definesc culoarea Marsala ca pe un rosu ciocolatiu adanc, organic si increzator! Aceasta culoare eleganta si calda se poate exprima in toate stilurile fara dificultate!

Cum puteti folosi culoarea anului 2015 in locuinta?

Marsala are limbajul ei si poate, de asemenea, avea influenta asupra starii de spirit.  In functie de alegerile pe care le veti face, puteti aduce transformari remarcabile unei incaperi, puteti revigora un interior mai tern, adaugand aceasta culoare calda: mici tuse, accesorii, un perete... Ganditi-va insa si daca vi se potriveste culoarea, daca o intelegeti si daca va prieste!



 

O baza pe tonuri de rosu adanc poate fi ideala pentru zonele cu destinatie sociala, cum ar fi antreul, bucataria sau sufrageria (sa nu uitam de calitatea rosului adanc ca stimulent al apetitului). In baie, se pot pune prosoape si un halat  de plus... cat de imbietor! Va puteti folosi de senzualitatea culorii pentru a adauga o tusa speciala dormitorului. Intr-un salon Marsala va aduce o nota cosy  folosind  pernute-fantezie, canapele de plus sau catifea, covoare..







 

Cu ce alte culori se poate asocia Marsala? 

Pentru a folosi cu efect bun aceasta culoare trebuie sa cunoasteti care sunt culorile/nuantele cu care se combina cel mai bine. Vestea buna este ca se poate asocia cu destule culori pentru efecte spectaculoase:  combinatia gri-Marsala aduce vitalitate, combinatiile de roz pudrat si Marsala sunt de luat in consideratie, ca si asociatiile intre Marsala si nuantele de brun sau nuantele reci, bleu turquoise, verde menta, bleu ciel, dar si cele intre Marsala si tonuri de auriu, rosu, cafeniu si orange. Poate fi combinata cu nuante de violet, grena si purpura pentru o ambianta sobra si invaluitoare, cu amprente de epoca. Se poate combina cu tonuri de roz pudra, pruna si lila.



Marsala este o tenta universala care atrage privirea, astfel  incat daca doriti sa fiti in tendinte, Marsala este culoarea interiorului dumneavoastra!

Combinatii de texturi si materiale 

Culoarea Marsala este si o excelenta completare pentru texturi metalice cu baza calda, cum ar fi bronzul, cuprul si aurul sau lemnul maroniu..

In versiune contemporana, culoarea Masala joaca frumos diversele materiale, avand si aici un mesaj ferm: sticla lucioasa, corian, piele, vopsea mata si luciosa, nuante de cupru.





Nuantele bogate, generoase, senzuale ale culorii Marsala in combinatie cu  materiale diverse si texturi moi in plus si catifele fac aluzie cu succes la bogatia si aromele ametitoare ale vinului de la care ii vine numele: Marsala Ambra de culoare ambrei cu aroma de fructe uscate, migdale si nuci, Marsala Oro de culoare aurie cu aroma de stafide, vanilie, alune si lemn dulce sau Marsala Rubino de culoare rubinie cu aroma de fructe…

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea