Casa

#tacamuri #flori #oua rosii #masa de paste #flori de gutui #servete #cosulete din rachita

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Decor cu flori de gutui japonez pentru masa de Paste

Cu totii vrem sa avem o masa frumoasa pentru a petrece momentul special de Sarbatoarea Invierii Domnului. Oferte in magazine si sugestii in reviste si pe site-uri sunt deja din abundenta de ceva timp: iepurasi, gargarite, lumanari in forma de oua colorate si cate altele. Va propun o alternative la toate acestea. Alternativa mea este cu flori de gutui japonez.

Poate parea cam exotic, dar… de ce nu? Am o tufa in gradina, care in aceasta perioada se acopera cu o multime de floricele de un portocaliu plin de viata, si care decoreaza in mod deosebit crengutele rebele.

Iata cum puteti crea un aranjament cu flori de gutui japonez

Pe o masa din lemn de stejar, vesela alba cu decoratie florala galben cu negru este bine pusa in evidenta, mai ales daca drept suport de farfurii am ales servete din in, de culoare cafenie, pentru a se topi in fundalul tabliei mesei.

Tot pentru a lasa vesela sa se deseneze frumos in tot ansamblul, am ales servetele mari din hartie, uni, cenusiu inchis.

Combinatia de cafeniu cu cenusiu inchis da o nota de rafinament si este un contrast bun pentru albul, galbenul si negrul veselei.

Tacamurile din argint cu maner din os ca si paharele din cristal completeaza baza acestui aranjament. Ramurele inflorite de gutui japonez, asezate in mici vaze improvizate din paharele cu picior, insufletesc fiecare farfurie. Puteti folosi orice alte flori va inspira.

Cosuletele din rachita pentru paine, buchetelul de lavanda de pe servetele individuale, alte vase rustice ne amintesc ca ne aflam la tara si fac un contrast amuzant cu vesela pretioasa.

In aceeasi nota de combinatii inedite sunt prezentate si cateva feluri traditionale si nu numai: un cosulet de cruditati, o bucata de branza telemea, oua de prepelita date prin verdeturi si oua din ciocolata poleite sau cu miez de migdale. Desigur, ouale rosii si cele incondeiate nu vor lipsi, dar le putem aseza pe o masuta alaturata, in jurul careia ne putem aduna sa ciocnim, cum este traditia la noi.

O lumina discreta in mijlocul mesei incalzeste toata atmosfera si ne aminteste ca sarbatorim Pastele.

Sarbatori fericite!

Sursa foto: Ionut Marius Plopeanu

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea