Casa

#rechizite birou #plante birou #birou

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum sa-ti faci viata mai placuta la birou

Daca locul in care lucrati arata ca majoritatea birourilor, probabil ca este alb sau bej sau o combinatie de culori neutre. Este deci o buna ocazie sa ii adaugati ceva din personalitatea dumneavoastra. Poate fi un bun inceput sa va probati creativitatea dand putin caracter spatiului in care munciti. Primul si cel mai simplu lucru ar fi sa constatati ce va place sau si mai important ceea ce urati la locul dumneavoastra de munca. Veti putea astfel determina ineficientele si posibilele imbunatatiri. Faceti un mic plan, o lista...

 

Cateva sfaturi simple, accesibile si abordabile v-ar putea inspira in aceasta mica aventura. Combinati si adaptati aceste idei pentru a va decora biroul si a-l transforma fara prea mare efort intr-un loc mai placut pentru viata de zi cu zi petrecuta aici.

Inlaturati aglomeratia de pe birou

Curatenia si ordinea sunt importante pentru birou, tinand cont ca petrecem in el opt ore, poate si mai mult. Ar fi ideal daca l-ati curata in fiecare zi, dar, chiar daca acest lucru nu se intampla, un birou eliberat de obiectele aglomerate de obicei pe el va da impresia de curatenie, de aerisit si va avea un aspect mult mai agreabil. Este deci cel mai evident lucru de facut, dar si cel mai dificil…sunt atatea pe birou: cana sic de cafea, ghiduri pentru printer, capace desperecheate de pixuri si cate altele pe care vreti sa le aveti la indemana in orice moment, in caz de nevoie…Dar chiar trebuie sa le tineti pe birou? Dau un aspect atat de obositor…

Sertarul salvator

Este o idee buna acest sertar salvator, disponibil, in care puteti depozita rapid orice lucruri nedorite care se aduna pe suprafata biroului. Daca harababura nu se vede, totul este in regula!

Ascundeti cablurile

Putine lucruri sunt mai agasante decat cablurile computerelor si tot felul de cabluri care atarna …Incercati sa grupati si fixati cablurile sub birou astfel incat sa nu mai stea incurcate si ingramadite peste tot. Se pot trece prin sau fixa de tubulatura metalica a biroului. O modalitate ingenioasa de a “cuminti” cablurile este aceea de a folosi suporturi de carton de la hartia igienica, frumos decorate cu fasii de hartie colorata.

Plante decorative

Condimentati biroul cu ajutorul unei plante frumoase, sanatoase. In afara de nota feng shui, va atrage cu siguranta privirile in mod placut, relaxant. Un studiu facut de Universitatea din Georgia a descoperit ca anumite varietati de plante de interior nu doar ca fac biroul mai verde, dar inlatura poluantii din aer. Potrivit studiului, unele din cele mai bune plante pentru mentinerea sanatatii in interior sunt iedera englezeasca, plantele cerate si ferigile asparagus.

Printuri amuzante

Gasiti un print accesibil ca pret si amuzant, pe teme de birou (caricaturi, glume..) pentru a adauga o nota indrazneata.

Concert memorabil

Din bilete, postere si fotografii de la concerte memorabile puteti crea un colaj simpatic.

Pernuta pe scaun

Daca simtiti nevoia unei pernute pe scaunul de lucru sau la spate, cumparati una cu imprimeiu marunt in culorile preferate pentru a adauga confort si personalitate scaunului dumneavoastra de la birou. Daca nu aveti nevoie de pernuta, un suport colorat pe care sa va odihniti incheietura mainii cand lucrati mult la calculator poate este util.

Vederi din calatorii

Colectati vederi din timpul calatoriilor pentru a crea un colaj simplu cu locurile pe care le-ati vizitat. O sa va faca placere sa visati la vacanta cand veti plimba privirea peste ele…

Rechizite colorate

Rechizitele colorate de birou invioreaza locul: agrafe in culori fluorescente sau un jurnal rosu, indraznet … sunt un mod usor de a va inveseli ziua de lucru

Daca in final ati reusit sa creati un ambient placut, veti aprecia mai mult timpul petrecut in aceasta a doua casa care este biroul! Nu este putin lucru!

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea