Casa

#verde Chartreuse #mobila #tesaturi # design casa # Chartreuse #tendinte design 2014 #culoarea navy

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Chartreuse, o culoare luminoasa in tendintele lui 2014

Cu siguranta ati aflat deja din bloguri si reviste despre culorile anului pentru interioare: nuante de violet orhidee - radiant orchid, turcoaz - destul de versatil, putand fi combinat cu orice si potrivit celor care vor sa experimenteze schimbarea, rosu mar, kaki, galben si altele. Printre ele se afla si culoarea chartreuse, o culoare sofisticata, intre verde si galben, plina de viata, luminoasa, cu aer proaspat de primavara… s-ar putea sa va inspire!

 

Numele ii vine de la un lichior din plante, creat la 1740 de calugarii cartuzieni in Manastirea Grand Chartreuse din sudul Frantei. Lichiorul poate avea o gama variata de nuante, de la verde la galben.



Referitor la tendinte, acestea sunt intotdeauna destul de generale, reprezentand doar niste sugestii care s-ar putea sa fie total nepotrivite gusturilor sau interioarelor unora si, dimpotriva, o revelatie pentru altii. E bine de mentionat ca nu exista un set strict de reguli sau scheme de culori si decor pentru interiorul nostru. Intr-o era in care designul se dovedeste a fi atat de indraznet, oricine poate fi tentat sa iasa din tipare cu decizii unice pentru decorarea casei.



Interioarele spre care se indreapta tendintele anului 2014 vorbesc mai ales despre un impact dramatic pornind de la simplitate, fiind nici prea seci, nici prea incarcate, dar destul de sofisticate pentru a rezista in timp.

Culoarea navy devine noul neutru, avand abilitatea de a se combina usor cu alte culori/stiluri; tesaturi naturale, luxoase, sofisticate, dar durabile cum este catifeaua, inlocuiesc bumbacul si inul. Imprimeuri moderne, proaspete sunt de preferat celor clasice.



Se impun accesoriile/obiectele cu semnificatie personala, iar operele de arta capata o importanta deosebita.

Pielea de vaca isi face aparitia spectaculoasa intr-o varietate de culori si aplicatii; mobilierul din lemn in culori de caramel si miere care se combina usor cu orice stil si schema de culori inlocuieste mahonul si ciresul din anii trecuti.

In 2014 nu mai exista constrangerea plasarii stilurilor in categorii fixe ca traditional”, ”rustic”,  “industrial” sau “country”. Casele vor reprezenta o alcatuire eclectica de influente stilistice. Alegand  obiecte care va vorbesc individual  veti putea evita un look rigid sau excesiv. Consumatorii, inarmati mai mult ca niciodata cu informatii despre designul de interior, isi pot permite abordari personale. Nu va  temeti asadar sa interpretati cu degajare stilurile si culorile. Veti fi surprinsi cat de departe puteti merge si totusi crea un look coerent.



Pentru combinatiile de culori, inspirati-va si din natura. Daca acestea sunt armonioase in natura, pot fi la fel si in casele noastre.

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea