Casa

#camera copii #jucarii #fotoliu #biblioteca copii #tapet #masuta copii #mobila copii

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ajutati-va copiii sa aiba o camera frumoasa! (partea a III-a)

Toti copiii merita sa aiba o camera frumoasa, un loc agreabil unde sa se joace, sa doarma si sa creasca frumos. Personal, cred ca omul care va deveni intr-o zi va purta intr-o anumita masura si amprenta ambientului camerei in care a crescut. A decora camera copilului este in acelasi timp o bucurie si o placere, este inca o ocazie de a va arata toata dragostea pe care i-o purtati. Tentatia de a decora camera copilului asa cum ne-am fi dorit-o noi este mare…, dar nu uitati ca acest spatiu ii apartine lui, deci lui trebuie sa ii semene!

Povestea de seara

Faceti ca spatiul din vecinatatea patului sa fie confortabil si atragator. Amenajati o mica biblioteca cu povestile preferate, facil de folosit de catre micuti, unde isi pot aranja si cele mai dragi jucarii. Un fotoliu in care va puteti aseza seara pentru a citi o poveste este binevenit, daca este loc suficient.

Personalizati camera

Prenumele copilului, brodat pe pernute fantezie, pictat pe o mobila sau format din litere agatate pe un perete, va personaliza camera si ii va da o nota de intimitate.

Un obiect unic pentru camera copilului

Va puteti amuza realizand un obiect unic pentru camera copilului, obiect care va purta in timp o incarcatura speciala: o cuvertura patchwork, o cutie pentru jucarii facuta de mana, o casuta pentru papusi, o panoplie cu pantofiori si cate altele...

Galeria micilor “opere de arta”

Amenajati un loc pentru a expune obiectele sau desenele realizate de copilul dumneavoastra: ii veti incuraja astfel creativitatea, intarindu-i increderea in sine.

Facilitati asimilarea cunostintelor prin decoratie

Un tapet reprezentand harta lumii, aplicat pe un perete, sau afise cu simboluri stiintifice sau cu fauna si flora agatate pe perete vor fi si folositoare si decorative.

O camera de fetita

O camera de fetita trebuie sa reflecte pasiunile si dorintele ocupantei. Fetitelor, in general, le face placere sa participe la decorare, asa incat intrebati-va neaparat fiica ce i-ar placea. Incurajati-o sa-si creeze un mic album cu imagini preferate ca sa-si poata reprezenta mai bine vizual universul.

O camera de baiat

Baietilor le place sa-si poata instala jocuri de dimensiuni mari, de asemenea, sa se dedice activitatilor ca minicircuite de automobile si jocuri de constructie. Mai mult decat fetitelor, le place sa aiba un mic birou sau o masuta, pentru a putea construi tot soiul de machete... sa incat tineti cont de aceste “secrete” atunci cand planificati sa le decorati spatiul.

Sfatul designerului

Atunci cand vizitati impreuna galerii de arta sau muzee, observati ce anume trezeste interesul copilului si incercati sa aduceti ceva in genul acela in camera lui. Doar pentru ca este mic, nu va ramane indiferent la un tablou de Van Gogh sau la tablourile impresionistilor, de exemplu.

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea