Casa

#perdele #iluminat #bucatarie #spatii depozitat

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Bucataria, inima oricarei locuinte

In centrul oricarei locuinte armonioase  se afla  o bucatarie. Fie ca este mare sau mica, eleganta sau nepretentioasa, confortabila sau minimalista, acesta este locul unde se reunesc prietenii si familia pentru a se dedica gatitului, pentru a sta la masa sau pentru a se destinde. Dati curs liber imaginatiei pentru a decora si adapta bucataria  gustului si felului dumenavoastra de trai. Cele mai reusite bucatarii sunt cele care imbina functionalitatea, personalitatea si designul, spatii utile, dar si unde puteti petrece un moment placut.

A concepe o bucatarie inseamna a integra lucrurile de care aveti nevoie intr-un spatiu dat.

In bucatariile mici, o organizare in lungime sau in forma de L este de preferat, in timp ce spatiile mai mari pot permite instalarea unei insule sau a unei dispuneri in forma de U, pentru crearea de zone distincte.

Numeroase decizii trebuie luate atunci cand se planifica bucataria.

Iata cateva principii de baza, care va vor ghida in alegerile pe care le veti face:

Spatiile de depozitare, la vedere

Veti avea nevoie de dulapuri/spatii pentru depozitare, deci alegeti un model care va place si care vi se pare cel mai util: din lemn, vopsit, mat, lucios, incastrat sau nu. Pot fi si simple polite pentru o depozitare aerisita, la vedere si usor de folosit.


Blatul de lucru, luxul bucatariei

Blatul de lucru este foarte important, deci incercati sa  alegeti o suprafata de cea mai buna calitate: corian, ardezie, granit, otel sau zinc. Lemnul sau betonul sunt, de asemenea, optiuni foarte bune. Ca varianta, alegeti blatul stratificat daca bugetul este mai restrans.


Un sol usor de intretinut

Un sol rezistent si usor de intretinut este ideal pentru bucatarie: carouri din ceramica, dale, vinil sau linoleum, ardezie sau superbul ciment imprimat sunt toate alegeri inspirate.

 

Peretii din vecinatatea blatului de lucru

Peretii din vecinatatea  blatului de lucru pot fi acoperiti cu faianta, sticla sau otel. Daca sunt lasati ca atare, alegeti o vopsea speciala pentru bucatarii.

Iluminatul

Este indicat ca Iluminatul sa fie variat: spoturi sub dulapurile suspendate pentru a lumina planul de lucru si variatoare pentru reglarea luminii pe parcursul zilei.

Perdele

Perdelele pot fi minimaliste si functionale sau, dimpotriva, elegante, in ton cu stilul bucatariei. Storurile din lemn sau tesatura sunt ideale in cazul bucatariilor functionale. 
 
Puteti, de asemenea, introduce si culoare cu ajutorul tesaturilor cu imprimeu floral sau motive geometrice.
 
Nu uitati: bucataria trebuie sa fie frumoasa, functionala si inteligent conceputa!
 

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea