Casa

#lumanari #decorare casa #ghirlande #casa Sarbatori #ornamente Sarbatori

Expertul Acasa.ro, Camelia Papp, designer de interior: Mic ghid de decorare a casei de Sarbatori

Am fost in multe case in care, din dorinta de a compensa lipsa de interes din restul anului, in perioada Sarbatorilor, oamenii exagereaza cu ornamentele. Si astfel intreaga casa devine… un mare ”pom de Craciun”. Unde intorci capul vezi aranjamente, mai mult sau mai putin incarcate, sclipicioase, incoerente. Fiecare locsor se umple cu “ceva”. Ornamente vechi, la care se adauga unele noi, uneori fara nicio legatura cromatica sau de stil.  Adesea vezi balcoane incarcate de ghirlande luminoase “opulente”, strecurate printre carnatii pusi la uscat, butoiul de varza, figurine luminoase “de discoteca “ lipite de geam,  Mos Craciuni aproape spanzurati, catarati pe ferestre, instalatii luminoase albastre - albastrul inchis este o culoare rece si nu are, dupa parerea mea, nicio legatura cu sarbatorile de iarna.



Fie ca anul acesta sa intelegem, in sfarsit, ca Sarbatorile de iarna sunt, inainte de toate, o stare de spirit! Haideti ca in acest an sa ne concentram mai mult pe simplitate. Iisus nu a avut  “sclipici”. In acest an sa ne intoarcem la natura, oricat de glamour ar fi amenajata locuinta noastra.



Sa folosim cat mai mult alb. Albul merge cu orice. In contrast cu verde si cu nuantele lemnului dau acea atmosfera calda de ACASA. Bine, bine, inteleg: poate si putin rosu.



De asemenea , recomand folosirea ornamentelor facute in casa, poate chiar in vacanta de Sarbatori, impreuna cu familia, pentru ca, pana la urma, Craciunul e o stare de bine, nu-i asa? Se gasesc cu usurinta crengi, fructe uscate, conuri de brad, cosuri de nuiele, bete de scortisoara, materiale naturale, poate niste margele, borcane vechi, fundite albe sau rosii.

Desi lumina e foarte importanta in aceasta sarbatoare crestina, niste lumanari si o ghirlanda cu luminite intr-o singura culoare, calda (alb, galben sau rosu) ar trebui sa fie suficient.



Fetele de masa albe scot in evidenta foarte frumos aranjamentele de Craciun.

Desi as putea fi blamata pentru asta, mi-o asum: bradul artificial nu va egala niciodata farmecul bradului natural, oricat de “regulat” si “corect” ar fi. Dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu decimarea padurilor. Puteti alege brazii in ghivece, care sunt plini de farmec chiar daca nu sunt uriasi. Si pe care ii puteti planta ulterior sau revinde.

La exterior, cateva ornamente pe pervazul ferestrei si o ghirlanda sau coronita pe usa de la intrare ar trebui sa fie suficiente.

Dragii mei, fie ca anul acesta sa aveti parte de Sarbatori fericite, cu multa pace! Sa fim buni!

Date de contact:

Camelia Papp
Interior Designer
Telefon:
0720.403.463; 0755.450.544
E-mail: office@kmdesign.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Camelia Papp

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea