Casa

#tapet #mobilier #design #covor #perne #masuta de cafea #Expertul Acasa.ro designerul Mioara Stoenica #lampadare

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum sa va decorati locuinta in stil simplu

Stilul simplu este unul retinut, calm, mizeaza pe tonuri neutre si este potrivit pentru spatiile reduse. Simplitatea permite maximizarea senzatiei de spatiu intr-o casa mica. Mai putine accesorii, pereti simpli, absenta tonurilor tari si motivelor incarcate … iata cum veti lumina spatiul si spiritul!

Folositi culori simple

Daca iubiti totusi culoarea, lucrati cu o paleta coloristica formata din doar doua-trei culori potolite, combinati-le si folositi-le pentru sol, pereti, mobilier.

Materiale neutre, naturale

Materialele ca bambusul, lemnul, pielea, bumbacul si inul se integreaza bine intr-un decor simplu, unde domina albul si tonuri de alb.

Interes vizual 

Utilizati material, texturi si detalii pentru a introduce tuse de culoare sau suprapuneti diferite materiale pentru a crea un efect fara multe elemente, dar de un mare interes estetic.

De unde va inspirati

Gasiti idei simple pentru inspiratie cum ar fi interioarele caselor de la malul marii sau al celor scandinave. Cautati mobilier cu forme epurate, fabricate din materiale neconventionale.

Acordati importanta detaliului

Folositi-va de detalii pentru a acccentua culorile sau obiectele din incapere: o simpla pernuta fantezie in dungi poate pune in valoare covorul sau poate fi decorata cu nasturi din lemn la fel cu parchetul sau cu masuta de cafea.

Accentul se pune pe functional

In interioarele decorate in stil simplu, accentul se pune pe functional. Nu aveti nevoie de decorarea prea elaborata a ferestrelor sau de canapele cu picioare sofisticate. De asemenea, ar fi bine de evitat tapetul cu motive prea incarcate.

Iluminatul

Un iluminat simplu poate fi atragator si asigura in acelasi timp si caldura ambientului. Adaugati lampadare langa canapea sau o lustra reglabila in inaltime, deasupra mesei.

Cum alegeti mobilierul

Combinati mobilier cu linii epurate din materiale simple si elegante. Pentru a da viata fotoliilor si canapelelor adaugati pernute originale.

Modul de depozitare

Un stil simplu exclude prea mult mobilier de depozitatre. Feriti-va sa expuneti prea multe lucruri ; asigurati ordinea (ascunzand dezordinea ) folosind dulapuri discrete, daca se poate incastrate.

Tusa finala

Dati o tusa finala cu o colectie si adaugati cateva “note” de verde, alb sau culori discrete, gratie plantelor de interior.

 

 

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea