Cariera

#sacrificii cariera #cariera succes #cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Vrei o cariera de succes? Pregateste-te sa sacrifici, dar nu sacrifica tot!

Recunosc, ma uit la televizor. Recunosc, poate uneori prea mult. Si recunosc, din pacate, gasesc si in realitate „eroi” care au o cariera de succes si afirma ca ei nu au facut compromisuri pentru asta.

Greu, foarte greu, ii cred. Si afirm in sinea mea:

Bravo, dom-le, ferice de tine!...

Dar ei nu se opresc aici. Insista sa precizeze ca, daca ar avea sansa de a o lua de la inceput, ar urma exact acelasi drum, nu ar schimba nimic.

Si atunci zic:

Serios?!... Si schimb canalul.

Iar acum intreb:

Ai uitat doamna/domnule „erou” cand ai plecat capul in fata sefului, chiar daca aveai dreptate?

Ai uitat cand, nefumator fiind, ti-ai aprins o tigara ca sa fii primit in echipa?

Ai uitat cand ai stat o luna de zile peste program ca sa termini proiectul?... Si la final nu ai auzit nici macar un „bravo”?

Ai uitat cand ai fost la medic si ti-a zis ca ai gastrita declansata de stres? Ai fost imediat dupa proiectul de mai sus, cel fara „bravo”.

Ai uitat de cate ori ti-ai reprogramat activitatile personale pentru ca a aparut ceva neprevazut la birou?

Ai uitat ca ai uitat de ziua celui mai bun prieten pentru ca in ziua aceea, din nou, neprevazutul (adica seful de aceasta data) ti-a zis ca raportul trebuie modificat?

Se pare ca ai uitat!

Serios?!... Toate acestea pe care ma lasi sa cred ca le-ai uitat nu au fost niste compromisuri? Imi vei spune ca de fapt au fost niste sacrificii care sunt normale la urma urmei.

Pai si de ce le-ai uitat?... Sau, chiar vrei sa le repeti daca vei avea ocazia sa o iei de la inceput?

 

Am citit intr-o scriere (din pacate, nu mai retin sursa, asa ca cer ingaduinta de a fi crezut pe cuvant) ca un studiu realizat pe 1.200 de manageri de top a reliefat ca 65% din acestia afirma ca au reusit in cariera prin sacrificarea vietii personale/de familie.

Ma intreb retoric, in sinea mea, si zambesc in acelasi timp: Cati dintre ceilalti 35% au uitat si cati chiar au reusit?

Mai exista o categorie. Cei care nu au uitat nimic, ba chiar mai mult. Isi amintesc si ce nu au trait.

Ei sunt acei „eroi” care au o cariera de succes si care ar fi in stare sa scrie o carte groasa cu toate sacrificiile si eforturile pe care le-au facut.

Ce sa zic?... Macar ei nu au uitat. Si ma bucura sa-i ascult pentru ca inveti de la ei. Inveti pana cand ajung sa se dea eroi pe povestile altora.

„Domnule, acum 10 ani era un haos general. Am muncit pe rupte ca sa ajungem unde suntem acum. Eforturi si sacrificii mari.”

Si peste zece minute afli de la acelasi „erou” ca el este de doar trei ani in companie si ca, de fapt, „am muncit pe rupte” este "au muncit pe rupte sapte ani si inca trei cu ‹‹eroul››".

Acum, trebuie sa recunoastem ca acesti oameni au cariere de succes. Ca mai uita sau ca mai imprumuta o poveste, ei merita toata aprecierea pentru ceea ce au realizat. Vorbesc serios.

Si-atunci zic: Vrei o cariera de succes?...

Pregateste-te sa vrei sa uiti, dar nu uita!

Pregateste-te sa fii erou, dar pe povestile tale!

Pregateste-te sa sacrifici, dar nu sacrifica tot!

Pregateste-te sa te bucuri si nu uita sa o si faci!

Pregateste-te pentru succes, dar nu te imbata cu el!

 

Date de contact:
Alexandru Busila

Trainer HPDI
Web: hpdi.ro
Facebook: HumanPerformanceDevelopmentInt

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Alexandru Busila

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea