Vacante & Calatorii

#sate-statiune Lefkada #Lefkada # vacanta grecia

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Lefkada, insula plajelor paradisiace low-cost

Lefkada este una dintre cele mai accesibile insule paradisiace ale arhipelagului elen, atat din punct de vedere rutier, cat si financiar. Nu este o destinatie pentru cei care cauta distractie si viata de noapte – desi exista o oferta destul de consistenta si din acest punct de vedere – ci una mai cu seama pentru familiile care cauta un concediu linistit si relaxant.

Fara feribot

Pe insula se poate ajunge fara a urca la bordul unui feribot, deoarece Lefkada este legata de continent cu un dig. Acesta este unul din avantajele Lefkadei, fata de celelalte doua mari destinatii turistice ale Insulelor Ionice – Corfu si Zakynthos.

In Lefkada exista mai multe sate-statiune, care pun la dispozitie, in sistem self-catering, mii de locuri in studio-uri sau in vile care se inchiriaza integral. Zona Ligia – Nikiana, pe coasta estica a insulei, exceleaza la acest capitol, dar si zona Agios Nikitas, pe cea de Vest.

 

Pentru cei care prefera hotelurile, exista zona statiunii Nidri, cea mai turistica parte a insulei, amplasata într-un golfulet superb, tot pe coasta de Est. Amatorii sporturilor acvatice au la dispozitie zona din extremitatea sudica a insulei, Vasiliki, unde briza puternica asigura conditii favorabile pentru windsurfing, kiting etc.

Orasul capitala, Levkas, situat chiar la intrarea pe insula, ofera practic orice tip de cazare, pentru toate buzunarele. Aici exista si o serie de supermarketuri de unde se pot aproviziona cei care opteaza pentru sistemul self-catering.

Detalii si fotografii gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea