Astrologie

#probleme sanatate zodii #sanatate zodii

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Ce spune semnul zodiacal despre sanatatea ta?

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Ce spune semnul zodiacal despre sanatatea ta?

Astrologia isi are radacinile in lumea antica, egipteana apoi greaca. Astrologul din acele vremuri era de cele mai multe ori alchimist, naturalist, filozof, matematician, om de stiinta sau chiar medic. Astfel astrologia medicala este o ramura a astrologiei, care in cele mai vechi timpuri era imbratisata de vracii, vindecatorii, medicii acelor vremuri.

Hipocrate (460 i.Hr. 370 i Hr. - cel mai renumit medic al Greciei antice), considerat parintele medicinei, a afirmat: „Un medic fara cunostinte de astrologie nu are dreptul sa se numeasca medic.” In zilele noastre, medicina a rupt de mult orice relatie cu astrologia insa acest lucru nu inseamna ca sunt anulate predispozitiile catre anumite afectiuni in functie de semnul zodiacal. Bineinteles, discutam din punctul de vedere al zodiei in general, pentru o analiza detaliata este necesara o astrograma personalizata prin care se pot afla predispozitiile pentru anumite boli, punctele sensibile sau riscurile de imbolnavire ale fiecaruia in parte. Nu uitati sa cititi si zodia pe care o aveti la Ascendent (daca va cunoasteti Ascendentul).

Iata care sunt zonele sensibile in functie de zodia ta si ce probleme de sanatate pot aparea de-a lungul vietii.

Berbec

Aceasta zodie guverneaza capul, ochii, fata. Fiind un semn energic, impulsiv, nerabdator, gata de actiune este mereu predispus la diverse accidente. Se inregistreaza predispozitii pentru: accidente vasculare, meningita, apoplexie, febra, calvitie, probleme cu ochii sau nasul (polipi), eruptii, migrene, acnee, loviri sau arsuri la cap, maladii infectioase si contagioase. Ti se recomanda sa actionezi cu calm, nervozitatea excesiva conduce catre stres si tulburari de somn, nu uita sa te odihnesti si invata sa te relaxezi!

Taur

Aceasta zodie guverneaza gatul, ceafa si urechile. Taurul este inzestrat cu o constitutie fizica puternica, insa se ingrijoreaza mult in momentul in care apare o problema de sanatate. Se inregistreaza predispozitii pentru: raceli, alergii, diverse afectiuni ale gatului, afectiuni ale urechilor, laringita, amigdalita, probleme ale glandei tiroide, afectiuni ale stomacului, probleme ale coardelor vocale, gusa, diabet. Ti se recomanda sa ai mare grija asupra alimentatiei, este important sa faci cat mai multa miscare si sa-ti cresti imunitatea!

Gemeni

Aceasta zodie guverneaza bratele, degetele de la maini, zona cervicala, plamanii si sistemul nervos. Geamanul este sprinten la minte si plin de viata insa consuma foarte multa energie astfel poate avea un temperament nervos, anxietate sau insomnie. Se inregistreaza predispoztii pentru urmatoarele: tulburari psihice, astm, tuberculoza pulmonara, pneumonie, pojar, bronsita, fracturi ale oaselor (degete maini), afectiuni biliare, tulburari hepatice. Ti se recomanda sa te odihnesti, sa-ti reglezi nivelul de energie, evita fumatul si epuizarea nervoasa!

Rac

Aceasta zodie guverneaza pieptul, stomacul si sanii. Racul este foarte sensibil astfel sanatatea sa este influentata de starea de spirit, totul se invarte in jurul emotiilor pentru acest nativ. Se inregistreaza predispozitii pentru: probleme ale stomacului (ulcer, gastrita), anemie, retentie de lichide in organism, afectiuni in zona pieptului si sanilor, probleme ale esofagului, probleme ale sistemului limfatic, raceli. Ti se recomanda sa ai grija de partea emotionala si sa iti mentii gandurile pozitive, evita bauturile alcoolice, alege o alimentatie sanatoasa si nu uita sa bei apa!

Leu

Aceasta zodie guverneaza inima, plexul solar, coastele si vertebrele dorsale, aorta, vena cava. Leul este plin de vitalitate, se poate lauda cu o constitutie fizica puternica insa uneori uita sa-si ingrijeasca sanatatea. Se inregistreaza predispozitii pentru: boli ale inimii si ale sirei spinarii: aortita, circulatie insuficienta a sangelui, angina pectorala, afectiuni ale maduvei spinarii, palpitatii cardiace, tensiunea arteriala, atac de cord. Ti se recomanda sa ai grija cu dozarea efortului, sa introduci in dieta alimente sanatoase, evita stresul si pastreaza-ti calmul!

Fecioara

Aceasta zodie guverneaza intestinele si asimilarea alimentelor. Fecioara este zodia cea mai interesata de sanatate, igiena, dieta, fiind o adepta a remediilor naturiste si a ingrijirii preventive. Se inregistreaza predispozitii pentru: tulburari ale digestiei, icter, peritonita, pancreatita, abcese intestinale, absorbtie sau asimilare defectuoasa a alimentelor, dureri de stomac, colici, balonare. Ti se recomanda sa plimbarile in natura, menite sa te calmeze si sa te relaxeze, orientarea catre o dieta sanatoasa, evitarea exagerarilor privind starea sanatatii.

Balanta

Aceasta zodie guverneaza rinichii. Balanta este echilibrata, atenta cu sanatatea, acordand mult interes pentru ingrijire. Vitalitatea scazuta, predispozitie catre leneveala astfel foarte usor ajunge sa evite sportul. Se inregistreaza predispozitii pentru: afectiuni ale cailor urinare, ale rinichilor cum ar fi insuficienta renala acuta, uremie, eczeme, diabet, infectii urinare, colica renala, spasmele vezicii, afectiuni ale sistemului vasomotor, abcese ale rinichilor. Ti se recomanda sa faci miscare, sa eviti sarea, consuma multa apa, fructe si legume!

Scorpion

Aceasta zodie guverneaza organele sexuale si organele de excretie. Scorpionul are putere de regenerare si reuseste sa se refaca chiar si dupa o perioada lunga de boala. Se inregistreaza predispozitii pentru: afectiuni ale organelor genitale, sifilis, hernii, orhita, hemoroizi, prostata, leucoree, lupus, spermatoree, furunculoza, herpes, probleme menstruale, infertilitate, sifilis, chisturi, fistule anale. Ti se recomanda sa te deconectezi de la probleme, sa iesi cat mai mult in aer liber, consuma multe fibre, introdu in alimentatie condimentele, insa nu in exces!

Sagetator

Aceasta zodie guverneaza ficatul, soldul si coapsele. Sagetatorului ii place sa-si traiasca viata si are nevoie de aer curat, sa fie aproape de natura, sa aiba libertate de miscare. Se inregistreaza predispozitii pentru: hepatita, guta, reumatism, sciatica, nevralgii, lovituri ale femurului, accidentare prin arme de foc, fracturile coapselor, accidente sportive, sarcom, boli ale ficatului, paludism. Ti se recomanda sa gusti din placerile vietii cu masura, incearca sa eviti bauturile alcoolice, grasimile, zaharurile. Un stil de viata foarte agitat atrage probleme!

Capricornul

Aceasta zodie guverneaza genunchii, sistemul osos, pielea, unghiile, dintii, par. Capricornul se imbolnaveste rar insa poate cadea foarte usor in depresie, sedentarismul poate accentua starea de melancolie. Se inregistreaza predispozitii pentru: afectiuni ale pielii, eczeme, impetigo, psoriazis, artrita, urticarie, scleroza, degeraturi, reumatism articular, coxalgie, afectiuni ale genunchiului, fractura oaselor, carie dentara, insomnie. Ti se recomanda sa adopti o atitudine optimista, practicarea unui sport de echipa, evitarea exceselor alimentare!

Varsator

Aceasta zodie guverneaza gambele si gleznele. Varsatorul are in general o stare de sanatate buna insa acumuleaza stres si indispozitie datorita temperamentului nervos. Se inregistreaza predispozitii pentru: electrocutare, varice, tulburari nervoase, epilepsie, accidente la tibie sau peroneu, fracturile ale calcaiului, anemie, oboseala, paralizie convulsiva, tetanos, catalepsie, diverse accidente. Ti se recomanda sa iti exteriorizezi gandurile si sentimentele, consuma cat mai multe fructe si legume, imbraca-te adecvat in functie de temperatura de afara!

Pesti

Aceasta zodie guverneaza talpile picioarelor, sistemul limfatic si psihicul. Nativul Pesti este hipersensibil, empatic, astfel sanatatea poate fi afectata datorita problemelor emotionale. Se inregistreaza predispozitii pentru: intoxicatii, afectiuni ale sistemului limfatic, scrofuloza, probleme ale circulatiei sangelui, tuberculoza, reumatism, afectiuni ale degetelor picioarelor, alcoolism, dependente medicamente sau droguri, boli psihice. Ti se recomanda evitarea alcoolului, medicamentelor fara acordul medicului, substantelor care dau dependenta!

Daca doresti o astrograma, lasa-ne datele si vei fi contactat in cel mai scurt timp!

Sursa foto: express.co.uk

  •  
  •  
Andreea Dinca