Astrologie

#tunsori fazele Lunii #cresterea parului #tundere #fazele lunii

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Cand este cel mai bine sa te tunzi, in functie de fazele Lunii

Expertul Acasa.ro, astrolog Andreea Dinca: Cand este cel mai bine sa te tunzi, in functie de fazele Lunii

De foarte mult timp, se stie despre influenta fazelor Lunii asupa omului si a naturii. Oamenii au tinut cont de ciclurile Lunii in agricultura, avand in vedere influenta acesteia in cresterea copacilor si a plantelor, fermierii folosind un calendar lunar pentru a planta si a recolta, astfel plantarea intr-o anumita perioada determina rezultatul obtinut.

Exista convingerea ca fazele Lunii influenteaza si cresterea parului, desigur nu exista o dovada stiintifica, insa de-a lungul timpului s-a observat ca taiarea parului in anumite perioade favorizeaza cresterea sau imbunatatirea aspectului podoabei capilare, astfel in functie de nevoile fiecaruia este recomandata taierea parului in anumite perioade. Nu aveti nimic de pierdut daca tineti seama de acesta informatie, in timp puteti observa daca apare vreo schimbare iar parul arata mai frumos si mai sanatos.

Cand sa-ti tunzi parul daca vrei sa-ti creasca mai repede:

Perioada perfecta pentru a favoriza cresterea rapida a parului este dupa faza de Luna Noua pana la Luna Plina, cand Luna este in crestere. Se evita taierea parului la Luna Noua cat si zilele cu eclipsa de Luna sau Soare. Taierea parului inainte sau chiar in timpul fazei de Luna Plina ajuta la cresterea si fortificarea parului, acesta devine mai frumos, puternic, stralucitor, firul de par se ingroasa, nu se mai rupe atat de usor, devine mai sanatos. Cresterea parului este accelerata mai ales daca Luna se afla in semnele de Apa, Rac, Scorpion, Pesti. Alaturi de aceste zodii se regasesc si Taurul, Capricornul, Balanta, Leul.

Cele mai bune zile din an in care va puteti ocupa de parul vostru sunt la Echinoctiu si Solstitiu.

In 2018:

  • Echinoctiul de primavara - 20 Martie
  • Solstitiul de vara - 21 Iunie
  • Echinoctiul de toamna - 23 Septembrie
  • Solstitiul de iarna - 22 Decembrie

Daca se doreste incetinirea cresterii parului se recomandata sa il tundeti atunci cand Luna este in descrestere si se afla in semnele Sagetator, Berbec, Gemeni sau Varsator.

Daca doriti sa il vopsiti sau sa va schimbati culoarea radical, actionati cand Luna se afla intr-un semn fix precum Taur, Leu, Scorpion sau Varsator. Atunci cand doriti sa il aranjati bucle sau sa il indreptati sunt recomandate zilele cu Luna in Fecioara, Leu, Balanta.

Daca doriti sa pastrati un par sanatos si frumos, tundeti-l atunci cand varfurile sunt uscate, degradate, ingrijiti-l permanent si folositi produse potrivite tipului vostru de par, totodata puteti incerca sa tineti cont si de fazele Lunii.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Daca doresti o astrograma, lasa-ne datele si vei fi contactat in cel mai scurt timp!

  •  
  •  
Andreea Dinca