Animalute

#protectia animalelor # caini vagabonzi #eutanasiere #adoptie caini #legi protectia animalelor

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Ce prevad legile cu privire la protectia animalelor

In ultimii ani, si in tara noastra au aparut legi cu privire la protectia animalelor. Astfel, Legea 205/2004, la articolul 4 prevede faptul ca “detinatorii de animale au obligatia de a avea un comportament lipsit de brutalitate fata de acestea, de a asigura conditiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum si de a nu le parasi sau izgoni".

Detinatorii de animale au obligatia, de asemenea, de a mentine igiena in spatiile publice, de a asigura o buna adapostire, hrana si apa suficiente pentru animalele pe care le au in ingrijire.

Aceasta lege, 205/2004, a fost completata si modificata prin Legea 9/2008. Astfel, pentru orice abuz la care sunteti martor impotriva unui animal, care stim bine ca este lipsit de aparare in fata omului, puteti sa faceti o plangere penala sau sa sunati la 112 unde sa anuntati astfel de fapte care pun in pericol viata unui animal.

Indiferent de aceste legi, noi, oamenii, fiintele inzestrate cu ratiune, trebuie sa fim constienti de faptul ca animalele depind de noi, iar noi trebuie sa le acordam atentia si ingrijirea cuvenite astfel incat istoria sa nu se mai repete si sa nu mai fim nevoiti noi sau copiii nostri care vor creste sa asiste la asemenea cruzime care se intampla azi in ceea ce priveste cainii fara stapan. Trebuie sa fim constienti de faptul ca fiecare animal parasit si nesterilizat poate inmulti numarul cainilor care-si astepata randul la eutanasiere, la moarte.

 

Consider ca inca mai avem timp desi foarte putin de a mai salva de la moarte cativa catei care va astepata sa-i adoptati.

1 Martie inseamna pentru oameni inceputul primaverii. Pentru cainii fara stapan, 1 Martie inseamna inceperea eutanasierii, sfarsitul vietii. Ei nu se vor mai putea bucura de aceasta primavara, de viata pentru care au fost creati. Doar noi, oamenii, ii mai putem ajuta. Nu lasati eutanasierea sa se desfasoare~ Luati atitudine: adoptati cateii din adaposturi!

Haideti sa hotaram pentru viata, noartea vine oricum.

Nu lasati inceputul primaverii sa fie sfarsitul vietii lor.

Adoptati un caine fara stapan. 

Fiti dumneavoastra stapanul unui catel.

Eu voi incerca sa sprijin orice persoana care adopta un catel fara stapan.

Si nu uitati: oamenii ajuta oameni, si tot oamenii ajuta si animalele, iar nicio fapta nu ramane fara raspuns, fara rasplata.

Elena Carstea
E-mail: taratarini@yahoo.ro 
Telefon: 0769036321

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elena Carstea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea